- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.752
- Meslek
- Webmaster
Doktora öğrencileri ne kadar burs alıyor?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yekta Saraç, 2020 itibarıyla YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında doktora eğitimi yapan öğrencilerin burs miktarında artış sağlanacağını belirterek, "Türkiye'nin 100 öncelikli alanda doktora yapan öğrenciler, aylık 2 bin 450 lira burs ile desteklenecek." dedi.
Tübitak doktora Bursları Ne Kadar?
Tam burs miktarı 1.800 TL/Ay' ve Kısmi burs miktarı 500 TL/Ay'dır. Doktora bursiyerlerine ayrıca yılda iki kez (Mart ve Ekim burslarıyla birlikte) 400 TL ek destek verilir. Bu ödeme bursun başlatıldığı dönemi takip eden dönemden itibaren başlatılır.
Doktora kyk kredi ne kadar?
Daha sonra ise KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor. Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.
Hangi kurumlarda Master burs almak zor?
yurtdışında -özellikle abd'de- master bursu almak zor olduğundan türk öğrencilerin sıklıkla başvurdukları programdır. şöyle ki; öğrenci lisans sonrası direkt doktora başvurusu yapar, bursunu alır gider. 2.
Ne kadar uzun bir üniversitede doktora gittim?
biraz evvel konuyla alakalı bir üniversiteyle görüştüm. 6 sene doktora sürerken bütünleşik program 8 seneye kadar sürüyormuş. oha ne faydası var o zaman dedim. ingiltere'de 3yıl civarı dedim. burada da iyi olursanız 4 yıl da sürebilir dedi. şaşırdım mı? hayır.
Paşa Paşa'da doktora başvurusu yapılacak mı?
not: masterla bütünleşik doktora programı için bu dediklerim. yani okula kabul edilirseniz 3-4 yıl okuyup bitiremiyorsunuz. paşa paşa 5-6 sene en az okumak gerekiyor. başvuru sırasında direkt doktora başvurusu yapmış oluyorsunuz. doktora yapacaklara ekonomik çözüm (!). (yukarıdaki fiyatlar doğrudan bir özel üniversiteden alınmıştır.)