Doktorada kaç ders var?
(2) Doktora programı, tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS'den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur.
Yüksek lisans dersi doktoraya sayılır mı?
(4) Doktora programı öğrencileri daha önce aynı dersi almamış olmaları koşuluyla yüksek lisans derslerinden de ders seçebilirler. Ancak bu dersler ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz.
Doktorada ders alınır mı?
Doktorada ders alınır mı?
Doktora kazanıldıktan sonra ders aşamasına geçilir. Bahar ve güz dönemi olmak üzere 2 dönemde zorunlu ve seçmeli dersler alınır.
Doktora kaç yılda bitmeli?
Doktora kaç yılda bitmeli?
Dersleri başarıyla tamamlayan, yeterlilik sınavını geçen ve tez önerisi kabul edilen doktora adayının tez çalışmalarını 12 yarıyıl sonuna kadar tamamlaması gerekmektedir, aksi takdirde ilişiği kesilir. Yani doktoranızı tamamlayabilmek için azami 16 yarıyılınız (8 yıl) vardır.
Yüksek lisansta alınan dersler lisansta sayılır mı?
Derslerden Muafiyet Durumu Nasıldır? Öğrencinin lisans eğitiminde başarılı olduğu dersler yüksek lisans eğitiminde ders yüküne ve kredisine sayılmaz.
Yüksek lisans doktoradan ders alabilir mi?
ÖNEMLİ NOT: Yüksek Lisans öğrencileri Doktoradan ders seçemezler. Yüksek Lisans öğrencileri Doktora dersini seçmiş ve danışmanı onaylamış olsa bile dersler silinir.
Doktora yapan biri ne olur?
Doktora yapan biri ne olur?
Doktora yapmak, kariyerine akademide devam etmek isteyenlerin tercihidir. Doktora prosedüründe aday, bağımsız bilimsel çalışma yapabildiğini kanıtlar. Doktora, akademisyen olmak, bağımsız araştırmalar gerçekleştirmek, kısaca bilim insanı olmak için yapılır. İlgili alanın felsefesini yapmak olarak da tanımlanabilir.
Doktora azami süre ne zaman?
Doktora azami süre ne zaman?
MADDE 37 – (1) Tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen doktora programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, sekiz yarıyıldır. Programın azami süresi on iki yarıyıldır. Lisans derecesi ile kabul edilen doktora programının süresi on yarıyıl olup azami süresi on dört yarıyıldır.
Doktora ne kadar sürüyor?
(2) Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıldır.
Doktora bittikten sonra ne olur?
Öğretim üyesi nedir? Yüksek lisansın ardından doktorasını tamamlamış kişiler, yani doçent ve profesör kadrosunda olan kişiler öğretim üyesi olarak anılır.
Yüksek lisans kaç yılda yapılır?
Yüksek lisans kaç yılda yapılır?
MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.