T
theking
Dolmadol Tanımı İçin Materyaller
600 gram tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 deste maydanoz
1 kaşık salça
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
5 bardak su
4 tane kabak
Dolmadol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları geniş formda kesip az yağda kızartıp tencerenin kenarlarına diziyoruz.
Göğüs etini kuşbaşı kesip suyunu çekene kadar farklı bir tencerede pişiriyoruz.
Kabakları dizdiğimiz tencereye etimizi boşaltıp güzelce alt kısmı kapatıyoruz.
Pirinçleri yağda kızartıp üstüne doğranmış soğanı akabinde salçayı akabinde pul biber kara biber tuz ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz harcı etin üzerine boşaltıyoruz.
Dizdiğimiz kabakları harcın üzerine kapatıp beş şu bardağı suyu ek edip kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
Yarım saatte dinlendirip tencereyi tepsiye karşıt çeviriyoruz sunum için hazır afiyet olsun.
600 gram tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 deste maydanoz
1 kaşık salça
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
5 bardak su
4 tane kabak
Dolmadol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabakları geniş formda kesip az yağda kızartıp tencerenin kenarlarına diziyoruz.
Göğüs etini kuşbaşı kesip suyunu çekene kadar farklı bir tencerede pişiriyoruz.
Kabakları dizdiğimiz tencereye etimizi boşaltıp güzelce alt kısmı kapatıyoruz.
Pirinçleri yağda kızartıp üstüne doğranmış soğanı akabinde salçayı akabinde pul biber kara biber tuz ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz harcı etin üzerine boşaltıyoruz.
Dizdiğimiz kabakları harcın üzerine kapatıp beş şu bardağı suyu ek edip kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
Yarım saatte dinlendirip tencereyi tepsiye karşıt çeviriyoruz sunum için hazır afiyet olsun.