- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 947
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Dolmalık biberle ne yemek yapılır?
Dolmalık Biber ile En Lezzetli 22 Tarif
Biber dolmasının pirinci ıslatılır mı?
Harç hazırlanmadan önce pirinç bir kapta sıcak suyla ıslatılmalı; bekletilmeli.
Biber dolmasının iç harcı nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun,
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- İki domatesi doğrayıp ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun,
- Pirinci ekleyip yine birkaç dakika kavurun,
Kalan dolma içi ile ne yapılır?
Artan Dolma İçi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Artan dolma harcından yapacaksanız;
- İç harcımıza ek olarak biraz daha yağ ve salça ekleyip kavurup üzerine dolma içi harcını eklemenizi öneriyorum.
- Sonrasında da göz kararı sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatmanızı öneriyorum.
Dolma biberin içine ne giriyor?
Dolma yapmak için seçtiğiniz dolmalık biberlerin taze ve ince olmasına özen gösterin. Elinizin altında varsa 1-2 tutam ince kıyılmış taze nane ya da dereotunu kıymalı harcınıza katarak daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Dolmanın suyuna ne konur?
Bir yemek kaşığı salçayı bir su bardağı suda erittikten sonra tencereye koyup (salçasız su da konulabilir), biberleri aşmayacak kadar sıcak su ilave edin, istenirse suya tuz ilave edilebilir. Kaynayınca kapağını kapatın, taşmaması ve dibine tutmaması için, küçük ocağa alın, ocağı iyice kısın.
Dolma harcı nasıl yapılır?
Dolma İçi Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?
- Soğanı küpler halinde doğrayarak tavaya alalım.
- Kavrulan soğana salçaları ve baharatları ilave edelim.
- Ardından yıkanmış pirinç ve bulguru alarak 2 dakika kadar kavuralım.
- Üzerini çok az geçecek kadar su ilave edelim.
Kalan biber dolması içi nasıl değerlendirilir?
Artan dolma harcından yapacaksanız; İç harcımıza ek olarak biraz daha yağ ve salça ekleyip kavurup üzerine dolma içi harcını eklemenizi öneriyorum. Sonrasında da göz kararı sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatmanızı öneriyorum.