T
theking
Guest
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç (Bardak ölçüsü 200 cc)
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
Yeterli ölçüde tuz
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi uygunca yıkayıp 4 saat evvel soğuk su ile ıslatalım. ( ıslatma sürecini yapmamızın nedeni pirinç nişastasını suya bırakıyor ve pilavımız tane tane oluyor.
Soğuk su ile ıslatalım ki suda beklerken pirincimiz dağılmasın canlı kalsın. )
Tencereye salçamızı alıp biraz kavuralım üzerine yeterlice süzülmüş pirincimizi ek edip güzelce kavuralım.
Suyunu ek ederken tereyağını da ek edelim.
Kaynayınca altını kısıp,kısık ateşte kendini çekene kadar pişirelim. Ocağın altını kapatınca ağzına pak bir peçete örtüp demlenmeye bırakalım. Tane tane olan pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pilavlık pirinç (Bardak ölçüsü 200 cc)
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
Yeterli ölçüde tuz
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirincimizi uygunca yıkayıp 4 saat evvel soğuk su ile ıslatalım. ( ıslatma sürecini yapmamızın nedeni pirinç nişastasını suya bırakıyor ve pilavımız tane tane oluyor.
Soğuk su ile ıslatalım ki suda beklerken pirincimiz dağılmasın canlı kalsın. )
Tencereye salçamızı alıp biraz kavuralım üzerine yeterlice süzülmüş pirincimizi ek edip güzelce kavuralım.
Suyunu ek ederken tereyağını da ek edelim.
Kaynayınca altını kısıp,kısık ateşte kendini çekene kadar pişirelim. Ocağın altını kapatınca ağzına pak bir peçete örtüp demlenmeye bırakalım. Tane tane olan pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı