- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.265
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.103
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.638
- Meslek
- Webmaster
Dondurma hangi ülkede çıktı?
Dondurmanın kökeniyle ilgili bir efsaneye göre, Roma imparatoru Neron, dünyanın şarap ve balla karıştırılmış ilk sorbetini yapmak için Apenin Dağlarından buz toplamıştır. Diğer efsanelere göre dondurmanın kökeni Moğol İmparatorluğuna dayanmaktadır ve imparatorluğun sınırlarının genişlemesiyle beraber Çin'e yayılmıştır.
Dondurma hangi ülkede daha çok tüketilir?
Dünyada ise en çok dondurma tüketen ülkeler arasinda ilk sirayi, yilda yaklasik 6 milyar litre ile dünyanin en büyük dondurma üreticisi durumunda olan ABD çekmektedir. ABD'de kisi basi dondurma tüketimi yaklasik 26 litredir. ABD'den sonra sirasiyla Avustralya, Norveç, Isveç, Danimarka, Italya ve Almanya gelmektedir.
Dondurma Türkiye'ye ne zaman geldi?
1990 yılında Türkiye'ye merhaba diyen Algida, dünya çapındaki dondurma uzmanlığını, Türk damak tadıyla harmanlayarak 7'den 70'e herkes ile dondurmanın lezzetini ve mutluluğunu paylaşıyor!
Algida dondurma hangi ülkeye ait?
Algida
Maraş dondurmasını kim buldu?
Kahramanmaraş dövme dondurması, Maraşlı Osman Ağa'nın orkideyi salep yaparken tesadüfen keşfettiği tatlı. "Salepli karsambaç" olarak başlayan tatlı, üç kuşak sonra "Maraş dondurması" olarak tanınmaya başlamıştır.
Dondurma yemek kilo aldırır mı?
Dondurma aynı zamanda bir protein kaynağı olarak karşımıza çıkar. Proteinler vücutta yağ olarak depolanmadığı için dondurmanın kilo aldırmadığı söylenebilir.
Dondurma bozulur mu?
Serinletici tadı ile yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmanın bozuk olması gıda zehirlenmesi gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Çünkü her süt ürünü gibi sütten imal edilen dondurma da doğru koşullarda saklanmazsa bozulabilir. Buz parçacıkları, dondurmanın bir kısmının hava olması nedeniyle oluşuyor.
Algida Magnum ne zaman çıktı?
Magnum (marka)
A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. 1984 yılında yerli sermaye ve ALFA LAVAL teknolojisi ile kurulmuştur. Türkiye'nin ilk endüstriyel ambalajlı dondurma üreticisidir. Ürünler pastörize ve homojenize edilerek hazırlanmaktadır.
Magnum, İngiltere/Hollanda şirketi Unilever'in bir parçası olan ve birçok ülkede farklı isimlerle faaliyet gösteren dondurma markası Algida'nın bir ürünüdür.