haberci
Meraklı Üye
Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Bugün sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok hoş bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı türü Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz Gelelim tatlımız için gerekli malzemelere:
Dondurmalı Erik Tatlısı İçin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir arz su
Tarçın
Ceviz veya badem
1 çorba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerden temizleyin Bütün erikler bittikten daha sonra yarım kg şekeri eriklerin üstüne dökün ve üstüne yarım dere bardağı değin su koyup 2 saat dek bekletin Erikler 2 saat sonra sulanacak sonradan ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan daha sonra tarçın ve 1 çorba kaşığı nişhastayı koyun (nişhastayı bir tedarik suyla ıslatın fakat sıcak eriklerin üstünde top top kalmasın) 2 dk daha sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın Erikler soğuduktan sonradan yarım kg vanilyalı dondurmanın üstüne erikleri koyup en son erik suyundan üzerine dökün Son olarak da cevizle süsleyerek servis yapın sağlık durumu olsun *
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Bugün sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok hoş bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı türü Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz Gelelim tatlımız için gerekli malzemelere:
Dondurmalı Erik Tatlısı İçin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir arz su
Tarçın
Ceviz veya badem
1 çorba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerden temizleyin Bütün erikler bittikten daha sonra yarım kg şekeri eriklerin üstüne dökün ve üstüne yarım dere bardağı değin su koyup 2 saat dek bekletin Erikler 2 saat sonra sulanacak sonradan ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan daha sonra tarçın ve 1 çorba kaşığı nişhastayı koyun (nişhastayı bir tedarik suyla ıslatın fakat sıcak eriklerin üstünde top top kalmasın) 2 dk daha sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın Erikler soğuduktan sonradan yarım kg vanilyalı dondurmanın üstüne erikleri koyup en son erik suyundan üzerine dökün Son olarak da cevizle süsleyerek servis yapın sağlık durumu olsun *