S
SoruCevap
Dondurulmuş Böğürtlen nasıl reçel yapılır? İşte size dondurulmuş böğürtlen reçeli tarifi! İlk olarak derin dondurucudan çıkardığınız dondurulmuş böğürtlenleri tencereye alın. Üzerlerine toz şeker ve limon suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve ara sıra karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kıvam alana kadar pişirin. Reçel kıvamını aldığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra steril cam kavanozlara doldurun. İşte bu kadar! Dondurulmuş böğürtlen reçeli hazır! Harika bir lezzetle kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz.
İçindekiler
Dondurulmuş böğürtlenlerle reçel yapmak oldukça kolaydır. İşte, dondurulmuş böğürtlenden nasıl reçel yapabileceğinize dair adımlar:
İhtiyacınız olan malzemeler:
Dondurulmuş böğürtlen – 500 gram
Şeker – 400 gram
Limon suyu – 1 yemek kaşığı
Dondurulmuş böğürtlenleri bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin. Bu süre genellikle 10-15 dakika kadar sürer. Böğürtlenler suyunu salacak ve yavaşça ezilecektir.
Böğürtlenler suyunu saldıktan sonra şekerin tamamını ekleyin. Karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Bu aşamada limon suyunu da ekleyin. Limon suyu reçelin kıvamını iyileştirecektir.
Böğürtlenden yapılan reçeli kaynatmaya devam edin. Arada bir karıştırarak reçelin altını tutmasını önleyin. Kaynatma süresi genellikle 30-40 dakika kadardır. Reçel kıvamını alacak ve yoğunlaşacaktır.
Reçel kıvamını aldığında, sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara doldurun. Kavanozları iyice kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. Böylece kavanozlar vakumlanacak ve reçel daha uzun süre dayanacaktır.
Reçeliniz soğuduktan sonra buzdolabında saklayın ve istediğiniz zaman keyifle tüketin. Kahvaltılarda, tatlılarda veya dilerseniz yoğurt veya dondurmaya ekleyerek kullanabilirsiniz.
İşte dondurulmuş böğürtlenden nasıl reçel yapabileceğinizin adımları! Bu yöntemi kullanarak lezzetli bir böğürtlen reçeli elde edebilirsiniz. Şimdi malzemeleri hazırlayın ve reçelinizi yapmaya başlayın!
Dondurulmuş böğürtlenlerin tadını korumak için az miktarda limon suyu ekleyin.
Böğürtlen reçelini daha tatlı yapmak için şeker miktarını artırabilirsiniz.
Dondurulmuş böğürtlen reçelini kahvaltıda veya tatlılarda kullanabilirsiniz.
Reçel kavanozlarını kapakları sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.
Reçel yapımında kullanacağınız böğürtlenlerin taze ve olgun olmasına dikkat edin.
İçindekiler
Dondurulmuş Böğürtlenden Nasıl Reçel Yapılır?
Dondurulmuş böğürtlenlerle reçel yapmak oldukça kolaydır. İşte, dondurulmuş böğürtlenden nasıl reçel yapabileceğinize dair adımlar:
1. Malzemeleri Hazırlayın
İhtiyacınız olan malzemeler:
Dondurulmuş böğürtlen – 500 gram
Şeker – 400 gram
Limon suyu – 1 yemek kaşığı
2. Böğürtlenleri Pişirin
Dondurulmuş böğürtlenleri bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin. Bu süre genellikle 10-15 dakika kadar sürer. Böğürtlenler suyunu salacak ve yavaşça ezilecektir.
3. Şekeri Ekleyin
Böğürtlenler suyunu saldıktan sonra şekerin tamamını ekleyin. Karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Bu aşamada limon suyunu da ekleyin. Limon suyu reçelin kıvamını iyileştirecektir.
4. Reçeli Kaynatın
Böğürtlenden yapılan reçeli kaynatmaya devam edin. Arada bir karıştırarak reçelin altını tutmasını önleyin. Kaynatma süresi genellikle 30-40 dakika kadardır. Reçel kıvamını alacak ve yoğunlaşacaktır.
5. Reçeli Kavanozlara Doldurun
Reçel kıvamını aldığında, sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara doldurun. Kavanozları iyice kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. Böylece kavanozlar vakumlanacak ve reçel daha uzun süre dayanacaktır.
6. Afiyetle Tüketin
Reçeliniz soğuduktan sonra buzdolabında saklayın ve istediğiniz zaman keyifle tüketin. Kahvaltılarda, tatlılarda veya dilerseniz yoğurt veya dondurmaya ekleyerek kullanabilirsiniz.
İşte dondurulmuş böğürtlenden nasıl reçel yapabileceğinizin adımları! Bu yöntemi kullanarak lezzetli bir böğürtlen reçeli elde edebilirsiniz. Şimdi malzemeleri hazırlayın ve reçelinizi yapmaya başlayın!
Dondurulmuş Böğürtlenden Nasıl Reçel Yapılır?
| Dondurulmuş Böğürtlen reçeli yapmak için gerekli malzemeler: böğürtlen, şeker, limon suyu. |
| Dondurulmuş böğürtlenleri çözün ve şekerle karıştır. |
| Karışıma limon suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. |
| Koyulaşan reçeli kavanozlara doldurun ve soğumaya bırakın. |
| Dondurulmuş Böğürtlen Reçelini serin ve kuru bir yerde saklayın. |
Dondurulmuş böğürtlenlerin tadını korumak için az miktarda limon suyu ekleyin.
Böğürtlen reçelini daha tatlı yapmak için şeker miktarını artırabilirsiniz.
Dondurulmuş böğürtlen reçelini kahvaltıda veya tatlılarda kullanabilirsiniz.
Reçel kavanozlarını kapakları sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.
Reçel yapımında kullanacağınız böğürtlenlerin taze ve olgun olmasına dikkat edin.
