1. Belli özellikleri olan zaman parçası, devre; yasama meclisinin iki seçilişi arasındaki zaman süresi, devre. 2. Bir çağ içinde belli özellikleri olan sınırlı zaman süresi; bir yıl içindeki iki ayrı öğretim süresi.Period ne demek TDK?
Period ne demek TDK?Periyot kelimesi TDK için bir olgunun belirli aralıklar ile tekrarlanması olarak geçmektedir.
Tarihsel dönem ne demek?
Tarihsel dönem ne demek?Bir çağ içinde belli özellikleri olan sınırlı süre. Dönme işi. Yarıyıl. Birbirini izleyen başlangıcı ve sonu belirlenmiş zaman aralıkları.
Devirdik ne demek?
Devirmek kelimesi Türkçe'de "Bir kitabı başından sonuna kadar okuyup bitirmek." anlamına gelir.Period ne için kullanılır?
Period ne için kullanılır?'Bu böyle, nokta' anlamına gelen periodt cümlelerin sonunda kullanılıyor. Bizdeki son dönemdeki nokta kullanımıyla aynı. 'This movie is the best, period' dendiğinde 'Bu film en iyisi, nokta' anlamını birebir karşılıyor.
Ferini söndürmek ne demek?
Ferini söndürmek ne demek?Feri kaçmak (sönmek/gitmek): Göz için bakışlardaki canlılık gitmek, ten için solmak solgun görünmek.
Tarihin başlangıcı ne zamandır?
Tarihi çağların başlangıcı olan İlk Çağ, yazının icadıyla başlamıştır. Bu çağın bitişi ise M.S 375 yılında yaşanan Kavimler Göçü'dür. Orta Çağ'ın başlangıcı M.S yaşanan Kavimler Göçü'dür. Çağın sonu ise 1453 yılında yaşanan İstanbul'un Fethi olmuştur.Tarih öncesi dönem ne zamandır?
Tarih öncesi dönem ne zamandır?Tarih öncesi veya Prehistorya (Latince, præ = önce + Yunanca, ιστορία = tarih), insanlığın yazının bulunmasından önceki dönemidir. Tarih öncesi dönemler arkeoloji tarafından araştırılır. Tarih öncesi dönemin uzunluğu bölgelere göre değişiklik gösterir.
Devretmek ne anlama gelir?
Devretmek ne anlama gelir?(nsz) (de'vretmek) 1. Dönmek, dolaşmak. 2. huk. Bir malın mülkiyetini, bir mal üzerindeki hakkı başkasına geçirmek: "Bana gelip hisseni satın almak istiyorum, bana devret deseydin belki razı olurdum." -O.
Dobra olmak ne demek?
Aynı zamanda dobra olmak kelimesi de yine yaygın olarak Türkçede kullanılan sözcüklerden biridir. Bu kelime grubu açısından TDK, 'Açık sözlülük olmak, iyi ve güzel olmak' ifadeler üzerinden değişik yerlerde ve amaca uygun kullanılabilir.Toby ne demek?
Toby ne demek?Toby Sözlük Anlamları 1. anlamı üç köşeli şapka giyen ihtiyar adam şeklinde yapılmış bira bardağı; bir çeşit ince uzun puro.
Stanlemek ne demek?
Stanlemek ne demek?KPop Stanlemek Ne Demek? Kelime anlamıyla 'stan' bir ünlüye veya gruba duyulan yoğun hayranlık hatta obsesyon denilebilir.
Zanla ne demek?
Zan, elde somut veriler olmamasına karşın, birisi ya da bir olay hakkında hükme varmak ya da sonuca ulaşmak demektir. Kelimenin ilk anlamı töhmet kelimesi ile eş anlamlıdır.Fenerini söndürmek ne demek?
Fenerini söndürmek ne demek?Geç kalanlara takılmak için söylenen bir söz.
İlk Çağ hangi olayla başlar?
İlk Çağ hangi olayla başlar?Ülkemizdeki kabul, İlk Çağ'ın yazının icadı (M.Ö. 4000-3500) ile başlayıp Kavimler Göçü (M.S. 375) ile bittiği varsayımına dayanıyor. Avrupa'da ise İlk Çağ yerine Antik Çağ ifadesi kullanılıyor, bu çağın bitişi olarak da Batı Roma İmparatorluğu'nun yıkılış tarihi (M.S.