Modoratör
Yeni Üye
Döner hangi yöreye aittir?
Türkiye'nin Bursa şehri genellikle dikey şişte yapılan döner kebabın doğum yeri olarak kabul edilir. Yavuz İskenderoğlu'na göre, dedesi İskender Efendi dikey şişe geçirilmiş döner kebabın mucididir. İskender Efendi çocukken babasının restoranında pişirilen kuzuları yatay değil de dikey şişe geçirmeyi akıl etmiştir.
Yanar dönerin anlamı ne?
Yanar döner kişiler daldan dala atlayan, çabuk fikir değiştiren kişilere denmektedir.
Döner ilk ne zaman yapıldı?
Döner ilk ne zaman yapıldı?
Dönerin tarihi hakkında kesin bilgi ve belgeler olmamaklar Anadolu'da dönerle ilgili ilk bulgular 1750'li yılara dayanmaktadır. Orta Asya kökenli bir kebap türü olarak bilinen döner; Osmanlı dönemi seyahatnamelerinde 18. yy'da bahsi geçtiği görülmektedir.
Türkiye'de döner nerede meşhur?
Türkiye'de döner nerede meşhur?
Baştan da belirtelim ki, döner Ankara'da, Erzincan'da, Hatay'da Karadeniz illerinde daha iyi yapılıyor. Erzurum yatay dönerle veya cağ kebabıyla öne çıkarken Bursa döneri daha çok İskender olarak yiyor. İstanbul, İzmir, kebapçı şehirlerde ise döner çok ön plana çıkmış değil.
Türkiyenin en iyi döneri nerede?
türkiye'nin en iyi döner(ler)i tartışmasız, dönerin memleketi olan bursa'da yapılır. bunların en tepe noktası da uludağ kebapçısı'dır. ha şu da var, bursa'da şehir merkezinde sıradan bir büfeden alacağınız döner, yine ankara'nın en kral mekanında yiyeceğiniz dönerden 10 gömlek iyidir.
Yanardöner nasıl yazılır?
"Yanardöner mi?" yoksa "Yanar döner mi?" Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yanar döner şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yanardöner şeklinde olmalıdır.
Tavuk döner ilk ne zaman çıktı?
Tavuk döner ilk ne zaman çıktı?
1980'li yıllarda ilk tavuk dönerini yaptıkları zaman kimsenin tavuk etini tanımadığını anlatan esnaf Ergincan, "Tavuk döneri tanımıyorlardı hatta çok lüks görüyorlardı. Tavuk dönerciler zamanla yaygınlaşınca biz de tavuk döner işini artık herkes yapıyor, biz farklı olalım düşüncesiyle Can Balığı açtık" sözlerine yer …
Dönerciler kalan döneri ne yapar?
Dönerciler kalan döneri ne yapar?
Bakteri üreme riski çok yüksek. Eğer ertesi güne kullanılacaksa, önerimiz kalan kısmı pişirerek kessinler, kesilen döneri soğutup soğuk odada muhafaza edip ertesi gün ayrıca tüketsinler.
En iyi döner hangisi?
ODUN ATEŞİNDE. BAYRAMOĞLU / İSTANBUL.
En iyi et döner hangi etten yapılır?
Dönerin kaliteli olması için %100 yaprak olması ince kesilmesi gerekir. Dönerin sert olmaması için etin pembeliğini kaybettiği zaman kesilmesi gerekir. Dönerde %75 dana but, %20 kuzu eti, %5 kuyruk yağı kullanılır.
Guleryuz nasıl yazılır?
Guleryuz nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Güleryüz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Güler yüz şeklinde olmalıdır.
Tavuk döner ilk nerede yapıldı?
Tavuk döner ilk nerede yapıldı?
Günümüzde en çok kabul gören rivayet, 'döner' denildiğinde akıllara ilk gelen yer olan Bursa'ya ait. Buna göre Bursa'da 1800'lü yıllarda İskender Bey'in kemiksiz kuzu ve dana etlerini şişlere takması ve ateş karşısında pişirmesi ile dönerin hikayesi başlıyor.
En iyi tavuk döner Tavuğun neresi?

Tavuk döner ertesi gün yenir mi?
Gıda Mühendisi Fuat Tekneci kalan dönerin ertesi dün satılmasının çok riskli olduğunu belirterek, "Tavuk etinden yapılan dönerin ertesi güne kalması ve değerlendirilmesi, kırmızı ete oranla daha riskli. Aynı gün içerisinde tüketilmesini öneriyoruz.