Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Doner nereden yapilir?

Baslik nasil olmali?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Puan 83
Çözümler 4
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.207
Çözümler
4
Tepkime puanı
367
ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

Döner nereden yapılır?

Evde döner yapmak için dana ya da kuzu eti kullanabilirsiniz. Kuzu eti danaya göre yağlı olduğundan yağlı döner sevenler için doğru et tercihi kuzu olacaktır. Dana etinden yapacağınız döner ise nispeten daha hafif olacaktır. Dana kullanacaksanız yumuşacık az kaslı bir parça olan bonfile ile döner yapmanızı öneriyoruz.

Et döneri nasıl hazırlanır?

ET DÖNER NASIL YAPILIR? Soğanı rendeledikten sonra bir kaba aldıktan sonra içerisinde yoğurt, zeytinyağı, kekiki, kırmızı biber ve karabiber ilave edip karıştırın, antrikotları ekleyip hafifçe yoğurun. Etin üzerini kapatıp en az 12 saat ya da 24 saat dinlenmeye bırakın.

Döner en güzel hangi etten olur?

Döner en güzel hangi etten olur?
Dönerin kaliteli olması için 0 yaprak olması ince kesilmesi gerekir. Dönerin sert olmaması için etin pembeliğini kaybettiği zaman kesilmesi gerekir. Dönerde u dana but, kuzu eti, %5 kuyruk yağı kullanılır.

Et döner sosu nasıl yapılır?

Et döner sosu nasıl yapılır?
Hazır Dönerler İçin Döner Sosu (Tam Kıvamlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sarımsaklarımızı rendeliyoruz.
- İsteğe bağlı bulyonumuzu ekliyoruz.
- Domatesimizi rendeliyoruz ve ekliyoruz.
- Domatesimiz kaynayınca, salçamızı ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca yavaş yavaş suyu ekleyip, sosu açıyoruz.

Evde döner hangi etten yapılır?

Ev Yapımı Et Döner Tarifi Nasıl Yapılır? Dana antrikot ya da but etini ince ince dilimleyin ya da kasabınızdan bu şekilde hazırlamasını rica edin. Yoğurt, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber ve yeni baharı geniş bir kapta harmanladıktan sonra et dilimlerini bu karışıma bulayın.

Dönere ne katılır?

Kıyma, yağla eti birbirine bağlaması yönünden gereklidir. Yaprak inceliğinde doğranmış dönerlik et, süt, sıvıyağ, soğan suyu, tuz , karabiber ve çeşitli özel baharatlar karışımında bir gece bekletilir. Etin miktarına göre, uygun bir döner şişine, etler geçirilerek sıkıca yerleştirilir.

Döner eti nasıl terbiye edilir?

Döner eti nasıl terbiye edilir?
Marinesı için; -İlk önce etinizi ince yaprak gibi kesip marine edeceğiniz kaba alın. -Üzerine sütü, yağı,soğan suyunu, karabiber,pul biber ve tuzu ekleyin. -İyice karıştırıp üzerine streç film ile kapatıp bir gün buzdolabında bekletin.

Döner Baharati nasıl yapılır?

Döner Baharati nasıl yapılır?
Döner Baharatı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tatlı kaşığı tuz.
- 2 tatlı kaşığı keklik tozu.
- 1 tatlı kaşığı fesleğen.
- 2 tatlı kaşığı karabiber.
- 4 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu.
- 1 tatlı kaşığı biberiye.
- 2 tatlı kaşığı kekik.
Yaprak döner hangi etten olur?​
Dönerde %75 dana but, %20 kuzu eti, %5 kuyruk yağı kullanılır. Bizdeki terbiye bize özel olup Osmanlı saraylarında kullanılan şekliyle eti marine ediyoruz.
Döner etin hangi kısmından?​
En iyi döner dana budunun tranş kısmından yapılır. Koyun ya da kuzunun kol ve but kısmı da kullanılır. Önemli olan etin yaprak inceliğinde kesilmesidir. Dönerin daha lezzetli olması için aralarına kuzunun gömlek yağı veya koyun kuyruğundan ince kesilen yağ parçaları konur.

Domatesli döner sosu nasıl yapılır?

Domatesli döner sosu nasıl yapılır?
Domatesli Salçalı Döner Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesi sarımsağı doğrayın yağ ile soteleyin salçalarını katın kokusu çıkınca çeyrek çay bardağı su katıp blenderdan geçirin.
- Baharatlarını atın ve çok kısık ateşte 10 dk pişirin. Üzerine kekik serpin. Mutlu kalın 😋😋😋

Hatay sosunda ne var?

Hatay sosunda ne var?
Meşhur Hatay Döneri Tarifi İçin Malzemeler Sosu için; 2 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak su. Karabiber, tuz, pul biber.
 
Döner nereden yapılır sorusuna yanıt verirken dana ya da kuzu eti kullanılabileceğini belirttiniz. Kuzu etinin daha yağlı olduğunu ve yağlı döner sevenler için doğru tercih olabileceğini ifade ettiniz. Dana etinden yapılacak dönerin ise nispeten daha hafif olacağını vurguladınız. Dana eti tercih ediyorsanız yumuşak ve az kaslı bir parça olan bonfile kullanmanın daha uygun olabileceğini önerdiniz.

Et döneri nasıl hazırlanır sorusuna verdiğiniz yanıtta, öncelikle soğanı rendeleyip yoğurt, zeytinyağı, kekik, kırmızı biber ve karabiberle karıştırdıktan sonra eti ekleyip hafifçe yoğurmanız gerektiğini belirttiniz. Etin bu karışımda en az 12 saat ya da 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini paylaştınız.

Dönerin en güzel olması için hangi etin kullanılması gerektiğine ilişkin verdiğiniz bilgilerde, dönerin kaliteli olması için etin 0 yaprak olması ve ince kesilmesi gerektiğini belirttiniz. Etin sert olmaması için pembeliğini kaybettiği zaman kesilmesi gerektiğini ifade ettiniz. Döner için dana but, kuzu eti ve %5 kuyruk yağı kullanılması gerektiğini paylaştınız.

Evde dönerin hangi etten yapılabileceğine dair verdiğiniz yanıtta ise dana antrikot veya but etini ince ince dilimleyerek ya da kasaptan bu şekilde hazırlamasını isteyerek tarifinizi paylaştınız.

Döner etinin terbiye edilmesi sürecine ilişkin verdiğiniz bilgilerde, etin ince yaprak gibi kesilip süt, yağ, soğan suyu, karabiber, pul biber ve tuzla karıştırılarak bir gün buzdolabında bekletilmesi gerektiğini ifade ettiniz.

Döner baharatı nasıl yapılır sorusuna verdiğiniz yanıtta ise tarif için gerekli malzemeleri sıraladınız ve baharat karışımını nasıl yapılacağını anlattınız.

Son olarak, domatesli döner sosu ve Hatay sosu hakkında da bilgiler vererek farklı sosların tariflerine yer verdiniz. Domatesli döner sosu hazırlanışı ve içeriği ile Hatay döneri sosu için gerekli malzemeleri paylaştınız.
 

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri