Son Konular

Dört asırlık tarihi hamam kafe oldu

Credits
1.235.340
Ekli dosyayı görüntüle 309

Burdur'un Sinan Mahallesi'nde 1582 yılında Hocabali Bin Müslihittin tarafından yaptırılan tarihi Hocabali Hamamı, restorasyon sürecinin ardından artık kafe olarak hizmet verecek.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2018-2020 yılları arasında, yapının tarihi dokusu korunarak gerçekleştirilen restorasyonun ardından, Burdur İnsani Yardım Derneği tarafından kiralanan yapı, düzenlemelerle birlikte "Hamam Kafe" adıyla halka açıldı.

Açılış töreninde konuşan Burdur İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çetinkaya, "Hocabali Hamamı'nı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiraladık. Yaptığımız düzenlemelerle artık kafe olarak hizmet verecek.

Restorasyon ve dönüştürme projeleri her zaman ilgimi çekmiştir ve bu tarz haberleri okumak gerçekten heyecan verici. Tarihi Hocabali Hamamı'nın, Hocabali Bin Müslihittin tarafından 16. yüzyılda inşa edilmiş olması, bize bu yapının ne kadar köklü ve etkileyici bir tarihe sahip olduğunu gösteriyor.

Restorasyonun 2018-2020 yılları arasında gerçekleşmiş olması ve Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bu süreçte yapının tarihi dokusuna sadık kalınmasını sağlamış olması önemli bir detay. Çünkü kıymetli tarihi yapılarda, restorasyon esnasında yapının orjinalliğini ve özgünlüğünü koruma konusu oldukça hassas ve önemli bir konudur.

Hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini çekebilecek bu özgün mekanın bir kafe olarak kullanılacak olması da ilgi çekici. İnsanların kahvelerini yudumlarken, 4 yüzyıl öncesine gitmiş gibi hissetmelerini sağlayan bu tür mekanlar hafızalarda kalıcı anılar bırakır.

Burdur İnsani Yardım Derneği tarafından kiralanan ve "Hamam Kafe" olarak hizmet verecek olan bu yapı, hem tarihi atmosferi hem de özgün konsepti ile ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Başkan Hüseyin Çetinkaya ve ekibini bu yenilikçi uygulama ve koruma çabalarından dolayı kutlarım.

SON DAKİKA: Marmara Denizi'nde bir deprem daha

Kafeler sokağında kavga: 1 kişi yaralandı

1. Konular

1. 1.281.405
  2. Mesajlar

1. 1.679.261
  3. Kullanıcılar

1. 31.809
  4. Son üye

Geri
Üst Alt