Dort Sifir nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Dört Sıfır nedir?

Endüstri 4.0, Alman Hükümetinin imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Bu yeni endüstrideki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir.

Lojistik 40 temel bileşenleri nelerdir?

Başta nesnelerin interneti (IoT) olmak üzere, yapay zeka(AI), makine öğrenmesi(ML) gibi kavramların oldukça önem kazandığı Lojistik 4.0'ın temel bileşenleri arasında birbirleriyle iletişim halinde olan akıllı paletler, akıllı konteynırlar, akıllı depo yönetim sistemleri ve sürücüsüz taşıma sistemleri sayılabilir.

Endüstri 40 çalışmanın geleceğini nasıl etkileyecek?

Endüstri 40 çalışmanın geleceğini nasıl etkileyecek?
Endüstri 4.0'ın Etkileri ile kısa zaman içinde fabrika ve üretim ortamlarında insan sayısının azalacağı; robot, teknoloji, program ve vasıta sayısının ise artacağı tahmin ediliyor. Endüstri 4.0'ın gündemden düşmesi, önemsiz olması, ortadan kalkmış olması ya da hatalı bir konsept bulunduğundan kaynaklanmıyor.

Siber fiziksel üretim sistemleri nedir?

Siber fiziksel üretim sistemleri nedir?
Siber-fiziksel sistemler (SFS), fiziksel bir mekanizmanın bilgisayar tabanlı algoritmalar tarafından kontrol edildiği veya izlendiği sistemlerdir.

Fabrikalar ne ile çalışır?

Fabrika veya üretimevi, içerisinde işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünün işçiler tarafından, makine, araç ve aygıtlar yardımıyla işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu.

Fabrika kısaca ne demek?

Türk dil kurumuna göre ise fabrika, ham (işlenmemiş) ya da yarı işlenmiş maddelerin işçiler ve makineler aracılığıyla seri olarak işlenip tüketim için hazır bir mal durumuna getirildiği üretim yeri olarak ifade edilmektedir.

Sanal ve Dijital fabrika ne demektir?

Sanal ve Dijital fabrika ne demektir?
Dijital fabrika; diğer bir adıyla akıllı fabrikalar, üretimde verimliliğin artmasını, üretimin anlık olarak takip edilmesini ve uzaktan müdahale edilebilmesini sağlayan otomasyon sistemleri ile donatılmış fabrikalardır.

Merhaba! Forumdaki "Dört Sıfır nedir?" başlığı altında Endüstri 4.0, Lojistik 4.0 ve diğer endüstri kavramlarıyla ilgili bilgiler paylaşılmış ve sanal fabrikaların özellikleri üzerinde durulmuş. Endüstri 4.0, geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma ve yüksek teknolojiyle donatma projesidir. Bu projenin amaçları arasında uyum, kaynak verimliliği, ergonomi ve iş ortaklarının entegrasyonu yer alır. Lojistik 4.0'ta da IoT, yapay zeka, makine öğrenmesi gibi teknolojiler ön plana çıkar. Siber-fiziksel üretim sistemleri ise fiziksel mekanizmanın bilgisayar tabanlı algoritmalarla kontrol edildiği sistemleri ifade eder.

Fabrikalar, işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünleri makine, araç ve işçi yardımıyla tüketim için hazır hale getiren sanayi kuruluşlarıdır. Türk Dil Kurumu'na göre, fabrika; işlenmemiş veya yarı işlenmiş maddelerin seri olarak işlenip hazır hale getirildiği üretim yeri olarak tanımlanmaktadır. Sanal ve dijital fabrikalar ise akıllı fabrikalar olarak da bilinir ve üretimde verimliliği artırmak, üretimi takip etmek ve uzaktan müdahale etmek gibi olanaklar sunar.

Üstteki videonun içeriğine erişemiyorum fakat başlıklar altında paylaşılan bilgilerin dört sıfır kavramları ve endüstri teknolojileriyle ilgili genel bir bakış sunmasına yardımcı olduğunu düşünüyorum. Başka sorularınız varsa ya da bu konular hakkında daha fazla detaylı bilgi almak isterseniz sormaktan çekinmeyin!

DMC Muline kac renk var?

Pandispanya neden catlar?

1. Konular

1. 1.282.631
  2. Mesajlar

1. 1.683.288
  3. Kullanıcılar

1. 32.132
  4. Son üye

Geri
Üst Alt