Modoratör
Yeni Üye
Dört Sıfır nedir?
Endüstri 4.0, Alman Hükümetinin imalat gibi geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Bu yeni endüstrideki amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir.
Lojistik 40 temel bileşenleri nelerdir?
Başta nesnelerin interneti (IoT) olmak üzere, yapay zeka(AI), makine öğrenmesi(ML) gibi kavramların oldukça önem kazandığı Lojistik 4.0'ın temel bileşenleri arasında birbirleriyle iletişim halinde olan akıllı paletler, akıllı konteynırlar, akıllı depo yönetim sistemleri ve sürücüsüz taşıma sistemleri sayılabilir.
Endüstri 40 çalışmanın geleceğini nasıl etkileyecek?
Endüstri 40 çalışmanın geleceğini nasıl etkileyecek?
Endüstri 4.0'ın Etkileri ile kısa zaman içinde fabrika ve üretim ortamlarında insan sayısının azalacağı; robot, teknoloji, program ve vasıta sayısının ise artacağı tahmin ediliyor. Endüstri 4.0'ın gündemden düşmesi, önemsiz olması, ortadan kalkmış olması ya da hatalı bir konsept bulunduğundan kaynaklanmıyor.
Siber fiziksel üretim sistemleri nedir?
Siber fiziksel üretim sistemleri nedir?
Siber-fiziksel sistemler (SFS), fiziksel bir mekanizmanın bilgisayar tabanlı algoritmalar tarafından kontrol edildiği veya izlendiği sistemlerdir.
Fabrikalar ne ile çalışır?
Fabrika veya üretimevi, içerisinde işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünün işçiler tarafından, makine, araç ve aygıtlar yardımıyla işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu.
Fabrika kısaca ne demek?
Türk dil kurumuna göre ise fabrika, ham (işlenmemiş) ya da yarı işlenmiş maddelerin işçiler ve makineler aracılığıyla seri olarak işlenip tüketim için hazır bir mal durumuna getirildiği üretim yeri olarak ifade edilmektedir.
Sanal ve Dijital fabrika ne demektir?
Sanal ve Dijital fabrika ne demektir?
Dijital fabrika; diğer bir adıyla akıllı fabrikalar, üretimde verimliliğin artmasını, üretimin anlık olarak takip edilmesini ve uzaktan müdahale edilebilmesini sağlayan otomasyon sistemleri ile donatılmış fabrikalardır.