S
SoruCevap
Guest
Dövme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta uzunluk kuru soğan
200 gram et (Ben kavurma kullandım)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (1 i biber salçası oburu domates)
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 litre sıcak su
Dövme Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel nohudumuzu ve buğdayımızı düdüklüde 10-15 dakika haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğan ve biberlerimizi yağımızda kavuruyoruz.
Salçamızı reyhanı, tuzu ve toz biberi de ekleyip haşladığımız buğday nohut ve kavurmayı ek edip, karıştırıyoruz.
Suyunuda ekleyip, orta ara karıştırarak özleşmeye bırakıyoruz.
Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz tuzunu da ekleyip, yirmi dakika kaynatınki gereçler özleşsin olağanüstü ve sağlıklı bir çorba oluyor deneyen arkadaşlara afiyet olsun
Dövme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta uzunluk kuru soğan
200 gram et (Ben kavurma kullandım)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça (1 i biber salçası oburu domates)
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 litre sıcak su
Dövme Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel nohudumuzu ve buğdayımızı düdüklüde 10-15 dakika haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğan ve biberlerimizi yağımızda kavuruyoruz.
Salçamızı reyhanı, tuzu ve toz biberi de ekleyip haşladığımız buğday nohut ve kavurmayı ek edip, karıştırıyoruz.
Suyunuda ekleyip, orta ara karıştırarak özleşmeye bırakıyoruz.
Suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz tuzunu da ekleyip, yirmi dakika kaynatınki gereçler özleşsin olağanüstü ve sağlıklı bir çorba oluyor deneyen arkadaşlara afiyet olsun
Dövme Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı