Dozajlama ne anlama gelir?

Editör

Tanınmış Üye
Katılım
7 Mar 2024
Mesajlar
149,169
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Dozajlama ne anlama gelir?

Dozajlama, genel anlamı ile asıl hammaddeye katkı madde ekleme işlemine denir. Bu ayar oldukça hassas cihazlarla ölçümlenebilmekte ve karışım kalitesi açısından önem arz etmektedir.

Dozlama cihazı nedir?

Farklı amaçlarla, çeşitli kimyasalların istenilen oranda otomatik olarak dozlanmasını sağlayan ünitelerdir. Bu kimyasallar arasında, klor, pH düşürücü, pH yükseltici, korozyon ve kireç önleyici kimyasallar sayılabilir. On-off kumandalı dozaj pompası, hidrofor veya benzeri bir cihazdan kontak almak suretiyle çalışır.

Dozajlama makinesi ne işe yarar?

Dozajlama makinesi ne işe yarar?
Dozajlama cihazı nedir, nasıl çalışır? Belli bir orandaki yan malzemesini ( boya, kırma hammadde vb) ana hammaddeye karıştırmak için kullanılan cihazlardır. Örneğin, 100kg. orijinal hammaddeye %1.6 oranında konsantre boya karıştırmak istenmesi halinde bu işlemi yapabilecek cihaz dozajlama cihazıdır.

Dozajlama tankı nedir?

Kimyasal dozajlama kapları, kapalı sistemlere çeşitli nedenlerle ilave edilecek olan kimyasalları sisteme dahil etme amacıyla kullanılmaktadır. Dozaj kapları, giriş (dönüş) ve çıkış (akış) valfleri, bir tahliye valfi ve bir doldurma valfi bulunan yumuşak çelik bir kaptan oluşur.

Gravimetrik dozajlama nedir?

Gravimetrik dozajlama sürekli tartım ile yapılan dozajlama anlamına gelir. Hammaddenin dökme yoğunluğu değişmesinden dolayı yaşanan kalite, üretim, renk hatalarını ortadan kaldırmak için malzemenin ağırlığının sürekli tartılarak yapıldığı dozajlama yöntemidir.

Otomatik dozajlama sistemi nedir?

Otomatik dozajlama sistemi nedir?
Otomatik sistemler sayesinde karışım esnasında oluşacak mekanik titreşimlerle, kimyasal tepkimelerin neden olduğu tüm tolerans sapmaları da minimize edilir. Çözüme odaklı özel uygulamalar işlemlerinizi hızlandırır, üretim kalitenizi artırır ve geri dönüşlerinizi azaltarak tüm sisteminizi optimize eder.

Kimyasal dozajlama sistemi nedir?

Kimyasal dozajlama sistemleri farklı kimyasalların arzu edilen düzeyde otomatik biçimde dozlanmasına olanak sağlar. Söz konusu kimyasallar içinde klor, korozyon önleyici kimyasallar, pH düşürücü örnek olarak sıralanabilir. On ve Off kumandalı dozaj pompaları, herhangi birkaynaktan kontak alır.

Volumetrik dozajlama nedir?

Boya (Masterbatch), sıvı, kırma veya toz malzemenin hacimsel olarak dozajlanmasına volümetrik dozajlama denir. Hammaddenin birçok sebeple dökme yoğunluğu değişmesinden dolayı volümetrik dozajlama cihazları her zaman kalibre edilmek zorundadır. Çok hassas olmayan dozajlama uygulamalarında tercih edilirler.

Çamaşır makinesi IDOS ne demek?

Çamaşır makinesi IDOS ne demek?
i-DOS: Kumaşların türünü algılar. Çamaşırlarınızın türünü sensörleri ile algılar ve otomatik program seçildiğinde en doğru sıcaklık, devir ve deterjan miktarını ayarlar.

Çamaşır makinesinde deterjan sistemi ne demek?

Sıvı Deterjan Dozajlama sistemi, seçilen programa göre gerekli olan deterjan ve yumuşatıcı miktarını otomatik olarak belirler. Her yıkama öncesi deterjan ve yumuşatıcı koyma işlemi ortadan kalktığından rahatlık sağlar.

Klor dozaj pompası ne işe yarar?

Genellikle kimyasal dezenfeksiyon yapılmak istenen sistemlerde, su içerisine asit, klor vb gibi maddeler eklenerek zararlı mikroorganizmaların ortamdan uzaklaştırılmasını sağlamak için kullanımaktadır.

Klor dozaj pompası nasıl kullanılır?

Klor dozaj pompası nasıl kullanılır?
Su, gerekli kimyasalı depodan emen ve tekrar suya enjekte eden pompayı aktive eder. Elektriksiz pompanın içinde, kimyasal su ile karıştırılır ve su basıncı, istenen şekilde oranlanan kimyasalı çıkışa yönlendirir. Ayarlandıktan sonra pompaya herhangi bir işlem veya harici kontrol gerekmez.
 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,252
Çözümler
1
Tepkime puanı
12
Puanları
38
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Dozajlama, genel anlamıyla bir ana hammaddeye belirli oranlarda katkı maddesi eklenmesi işlemidir. Bu işlem genellikle hassas cihazlar kullanılarak gerçekleştirilir ve karışımın kalitesi açısından büyük önem taşır. Dozlama cihazları ise çeşitli kimyasalların istenilen oranda otomatik olarak dozlanmasını sağlayan ünitelerdir. Örneğin, klor, pH düşürücü, pH yükseltici gibi maddeler bu cihazlar aracılığıyla belirli oranlarda ana sistemlere eklenir.

Gravimetrik dozajlama ise sürekli tartım ilkesine dayanan bir dozajlama metodudur. Bu yöntemde malzemenin ağırlığı sürekli olarak tartılarak, hammaddenin dökme yoğunluğundan kaynaklanabilecek hatalar önlenir ve kalite kontrolü sağlanır. Volumetrik dozajlama ise malzemenin hacimsel olarak belirli oranlarda dozlanması anlamına gelir ve hassas olmayan dozajlama uygulamalarında tercih edilir.

Son olarak, kimyasal dozajlama sistemleri farklı kimyasalların otomatik olarak belirli oranlarda dozlanmasını sağlar. Bu sistemler genellikle klor, korozyon önleyici maddeler, pH düşürücüler gibi kimyasalların kontrollü bir şekilde eklenmesinde kullanılır. Klor dozaj pompaları da kimyasal dezenfeksiyon amaçlı sistemlerde suya çeşitli kimyasal maddelerin eklenerek mikroorganizmaların ortamdan uzaklaştırılmasını sağlar. Bu pompalar genellikle asit, klor gibi maddelerin sistemlere dozlanmasında kullanılır ve kullanımı oldukça önemlidir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, dozajlama ve dozlama sistemleri hakkında detaylı bir bilgiye sahip oldunuz. Dozajlama süreci genellikle endüstriyel veya kimyasal işlemlerde önemli bir yer tutar ve doğru dozajlama işlemleri ürün kalitesi ve güvenliği açısından büyük bir öneme sahiptir.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt