DSL nedir nasıl çalışır?
Digital Subscriber Line kısaca DSL, sayısal abone hattı anlamına geliyor. İnternet sağlayıcı, ana hattı üzerinden bakır kablolar yardımıyla evinize bir DSL hattı bağlar ve bu hat üzerinden internet bağlantınız sağlanır. İnternet bağlantınızın bant genişliğine göre bu hat ADSL ya da VDSL olarak da isimlendirilir.
Telefon hattı modeme nasıl bağlanır?
Telefon hattı modeme nasıl bağlanır?
Evde telefon cihazınız yoksa duvardaki telefon priziyle Splitter'ın "LINE" girişini telefon kablosu ile birbirine bağlayın. Daha sonra Splitter'ınızın üzerindeki "MODEM" yazan girişe, kısa telefon kablonuzun bir ucunu takın. Kablonun diğer ucunu ise modeminizin üzerindeki "ADSL" girişine takın.
Yalın internet mi ADSL mi?
Yalın internet ve ADSL internet arasında ki en belirgin ve aslında tek fark sabit telefondur. Yalın internet kullanabilmek için sabit bir telefon hattına sahip olmak gerekmez. Ancak ADSL bağlantı için bir telefon hattı gerekmektedir ve internet bağlantısı bu sabit hat bağlantısı ile gerçekleşir.
DSL bağlantısı nasıl çözülür?
DSL bağlantısı nasıl çözülür?
"DSL bağlantısı yok" sorunu nasıl çözülür?
- Adım #1: Bağlantı kablolarını kontrol edin.
- Adım #2: Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın.
- Adım #3: Antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın.
- Adım #4: Windows Sorun Giderici'yi çalıştırın.
- Adım #5: Farklı bir cihaz ile internete bağlanmayı deneyin.
İnternet hattı bağlantısı nasıl yapılır?
Girişe dış hattan gelen kablo ucundaki konnektör vasıtasıyla bağlanır. Çıkışın bir tarafına telefona giden kablo, diğer tarafına ise ADSL modeme giden kablo bağlanır. Eğer evinizde telefon kullanmayacaksanız splitter kullanmadan bu kabloyu doğrudan ADSL modeme bağlamanız da mümkün olabilir.
Yalın internet iyi mi?
Yalın internet iyi mi?
Yalın DSL avantajları DSL servisinin genel avantajlarını içinde barındırıyor. Yüksek hızda internet erişimi sağlıyor. Sabit telefon aboneliğine gerek duyulmuyor. Yalın İnternet kullanıcıları kendileri için sunulan özel bant genişliğini kullanıyor.