S
SoruCevap
Guest
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
100 gram kadar kıyma
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı hazır yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
6 su bardağı et suyu yada su
Et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber ya da pul biber
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağı, kıyma ve rendelenmiş sarımsağı biraz tuz grup, kavurun.
Üzerine suyu ve et bulyonu ekleyip, kaynamaya bırakalım.
Bir kasede yoğurt, un yumurta sarısı ve limonu güzelce çırpın.
Kaynayan sudan karışıma azar azar ekleyip karıştırın.
Tencereye karışımı yavaş yavaş döküp karıştırın.
Koyulaşana kadar çorbayı karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
Çorbayı kaselere servis ettikten sonra tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram kadar kıyma
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı hazır yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
6 su bardağı et suyu yada su
Et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber ya da pul biber
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye zeytinyağı, kıyma ve rendelenmiş sarımsağı biraz tuz grup, kavurun.
Üzerine suyu ve et bulyonu ekleyip, kaynamaya bırakalım.
Bir kasede yoğurt, un yumurta sarısı ve limonu güzelce çırpın.
Kaynayan sudan karışıma azar azar ekleyip karıştırın.
Tencereye karışımı yavaş yavaş döküp karıştırın.
Koyulaşana kadar çorbayı karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
Çorbayı kaselere servis ettikten sonra tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Düğün Çorbası (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı