Modoratör
Efsanevi Üye
Dumbledore un eline ne oldu?
Tom Riddle'ın büyükbabasına ait olan aile yadigarı bu yüzük Godric Gryffindor'un kılıcıyla Dumbledore tarafından 6. yilda etkisiz hale getirildi. Yüzüğün taşı Ölüm Yadigarlarından biri olan Diriltme Taşıdır bu nedenle Dumbledore onu eline almış ve bir yıl sonra ölmesine neden olan lanete maruz kalmıştır.
Harry Potter Ölüm Yadigarlarında neden ölmedi?
Harry Potter Ölüm Yadigarlarında neden ölmedi?
ancak harry potter'ın ölmemesi kitapta açık bir şekilde belirtildiği üzere harry potter'ın son hortkuluk olmasından kaynaklanmaktadır. voldemort güçlenmek için bedenini harry'nin kanı ile elde eder fakat farkedemediği ikisinin arasındaki bağı kuvvetlendirdiğidir.
Dumbledor değişti mi?
Richard Harris, Felsefe Taşı ve Sırlar Odası filmlerinde Dumbledore'u canlandırıyordu. Ancak vefatı üzerine oyuncu değişikliğine gidilerek yerine. Harry Potter filmleri, ilk kez sinemada gördüğümüz günden beri hayatımızın vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.
Dumbledore neden değişti?
Dumbledore neden değişti?
Yıllar sonra Sir Ian McKellen rolü neden reddettiğini BBC'nin HARDtalk programına konuk olduğunda açıkladı. Rolü reddetmesinin sebebi Richard Harris'in zamanında aralarında Ian McKellen'ın da olduğu bir kaç oyuncuya "oyunculuk teknikleri muazzam fakat çok tutkusuz oynuyorlar" demesi.
Voldemort ruhunu kaç parçaya böldü?
lord voldemort daha 16, 17 yasinda bir ogrenci iken bu konuya merak salmis ve. dumbledore'a gore kendisi ruhunu 7 parcaya ayirmis ve de 6 hortkuluk yaratmis. su ana kadar kesinlikle 2 ve de bir ihtimal 3 tanesi yok edilmis.
Piertotum Locomotor büyüsü nedir?
Piertotum Locomotor büyüsü nedir?
Piertotum Locomotor: Cansız varlıkları canlandıran ve büyüyü yapan kişinin istediklerini yaptıran büyü. McGonagall tarafından Hogwarts'ın korunması için yapmıştır.
Grindelwald nasıl öldü?
Bunu çalanın da Grindelwald olduğunu anladıktan sonra ona asanın yerini söylemesi için Nurmengard'da işkence yapar. Ancak Grindelwald asanın kendisinden sonraki sahibinin Dumbledore olduğunu Voldemort'a söylememiş ve bunun sonucunda da Voldemort tarafından öldürülmüştür.