<
Modoratör
Yeni Üye
E değerlendirme nedir?
Uzaktan eğitim ortamlarının kullanılması ile eğitim öğretim sü- reçlerinde e-değerlendirme tekniklerinden yararlanması gittik- çe artmaktadır. E-değerlendirme genel bir tanımla, değerlen- dirmede bilgisayarların kullanılmasını kapsar.
Düzey belirlemeye yönelik değerlendirme nedir?
Düzey Belirlemeye Yönelik Değerlendirme (Summatif Değerlendirme, Değer Biçmeye Yönelik Değerlendirme, Durum Muhasebesine Yönelik Değerlendirme, Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi): Birkaç ünite sonunda yapılan ara sınavlar ya da dönem sonunda yapılan değerlendirmelerdir.
Geleneksel ölçme ve değerlendirme yöntemleri nelerdir?
sıklıklarına göre kullandıkları ölçme-değerlendirme teknikleri ortalamalarına göre sırasıyla; sözlü, performans ödevi, gözlem, drama, proje ödevi, çoktan seçmeli soru-kısa cevaplı maddeler, öz değerlendirme, açık uçlu soru, tartışma, görüşme, portfolyo, kavram haritası, deney, rubrik, grup değerlendirme, poster, akran …
E öğrenme nasıl arttırılır?
E öğrenme nasıl arttırılır?
E-Öğrenmeye Katılımı Artırmanın 7 Yolu
- 1) Karşılama amaçlı bir ders tasarımı yaratın:
- 2) Çalışanlarınıza sunduğunuz eğitimin organizasyondaki rolleri ile alakalı olduğundan emin olun:
- 3) Eğitimde yer alan teknoloji düzeyinin çalışanın teknik becerilerine uygun olup olmadığını düşünün:
5 e öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen değişkenler nelerdir?
5 e öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen değişkenler nelerdir?
Bu on beş alt faktör; öğrenci- öğretim üyesi etkileşimi, öğrencinin bilgisayar kullanım düzeyi, öğrencinin bilgisayar kullanımına karşı tutumu, öğretim üyelerinin e-öğrenmeye ilgisi, ders materyal kalitesi, gelişimin izlenebilirliği, kullanım kolaylığı, sisteme erişim, sistemde etkileşim kalitesi, kalite, esneklik.
Öğrenmede tanımaya ilişkin değerlendirme türünün amacı nedir?
Tanılayıcı değerlendirme (Programa girişte yapılan değerlendirme): Öğrencinin programa başlamadan önce, ön öğrenmelerini (bilişsel, duyuşsal ve psikomotor) tanımlamak amacıyla yapılan değerlendirmedir. Öğrencilerin giriş düzeylerinin bilinmesi, gelişimlerinin değerlendirilmesine temel oluşturmak için yapılır.
Değerlendirme araçları nelerdir?
Başlıca alternatif ölçme değerlendirme araçları; Performans değerlendirme, öğrenci ürün dosyası (portfolyo), kavram haritaları, yapılandırılmış grid, tanılayıcı dallanmış ağaç, kelime ilişkilendirme, proje, drama, görüşme, yazılı raporlar, gösteri, poster, grup ve/veya akran değerlendirmesidir.
Geleneksel ölçme yöntemleri nelerdir?
Çoktan seçmeli testler.
Geleneksel değerlendirme nedir açıklayınız?
Geleneksel değerlendirme nedir açıklayınız?
Öğrencilerin yazı kalitesi veya imla kurallarına ne kadar uyduklarını gözlemlemek için yapılır. Öğretmen tarafından puanlamada yanlıcılık meydana gelebilir. Soru sayısı az olursa güvenirlik ve akabinde geçerlilik düşer. Öğrenci sayısının az olduğu zamanlarda kullanılır.
E-öğrenme araçları nelerdir?
E-öğrenme araçları nelerdir?
E-öğrenme için kullanılan araçlar şunlardır:
- Senkron ve asenkron gerçekleştirilebilen sınav modülleri,
- Sanal sınıflar oluşturulabilen uygulamalar,
- Flash ya da HTML tabanlı içerikler,
- Çevrim içi görüşme olanağı sağlayan uygulamalar,
- Online eğitim platformları.
Ters yüz edilmiş öğrenme nedir?
Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen-öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.