Son Konular

e-Devlet ile Abonelik Fesih Başvurusu nasıl yapılır?

Credits
1.248.585
Türkiye'de
internet, telefon ve TV aboneleri
nin yıllardır beklediği hizmet
bugün itibariyle
yürürlüğe girdi. Abonelik fesih başvuruları artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Peki
abonelik fesih başvurusu
nasıl yapılır?
e-Devlet üzerinden Abonelik Fesih Başvurusu nasıl yapılır?
Sabit veya mobil hat, kablo TV ve internet aboneliklerinin iptali, bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. İptal edilen abonelik, 24 saat içerisinde ilgili kurum tarafından ücretlendirmesi durdurulacak. Sonrasında ise vatandaşın iptal ilettiği kurumla ilişkisi sona erecek. Peki bu işlemler nasıl yapılacak?
e-Devlet ile Abonelik Fesih Başvurusu'nda bulunma
1. adım:
BTK'nın e-Devlet üzerinde açtığı
Abonelik Fesih Başvurusu
sayfasını
buradan
açın.
2. adım:
Kimliğimi Şimdi Doğrula
adımında
mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı
ya da
bankacılık uygulamaları
üzerinden e-Devlet'e giriş yapılması gerekiyor.
3. adım:
Kendinize uygun giriş yöntemiyle e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi bulun.
4. adım:
İptal talebinde bulunacağınız şirket için
abonelik sorgula
bağlantısına tıklayın.
5. adım:
Karşınıza çıkan abonelik listesinden istediğiniz aboneliğiniz için
fesih başvurusu yap
bağlantısına tıklayın.
6. adım:
Başvurunuzu tamamladıktan sonra süreci
aynı sayfa üzerinden
takip edebilirsiniz.
Not:
Sistemin yeni açılması ve oluşan yoğunluk nedeniyle hata mesajıyla karşılaşılabiliyor. Abonelik iptal başvurunuzu eksiksiz iletmeniz halinde
24 saat içinde
hizmete ilişkin
ücretlendirme durdurulur
ve hizmet kısıtlanabilir veya durdurulabilir. Ayrıca iptal işleminiz de
7 gün içerisinde
gerçekleştiriliyor.

Merhaba! Abonelik fesih başvurusu yapmak oldukça kolay bir süreçtir ve artık e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Abonelik fesih başvurusunu nasıl yapabileceğinizi aşağıda adım adım açıklamaya çalışacağım:

1. İlk adım olarak, BTK'nın e-Devlet üzerinde açtığı Abonelik Fesih Başvurusu sayfasını ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bu sayfaya şu linkten erişebilirsiniz: [Abonelik Fesih Başvurusu Sayfası](https://www.turkiye.gov.tr/).

2. Ardından, "Kimliğimi Şimdi Doğrula" adımında mobil imza, e-imza, T.C. Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları gibi yöntemlerle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

3. Kendi bilgilerinizle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, iptal etmek istediğiniz aboneliği sağlayan kurumu listenin içerisinden bulmalısınız.

4. İptal talebinde bulunacağınız kurum için "Abonelik Sorgula" bağlantısına tıklamanız gerekmektedir.

5. Karşınıza çıkan abonelik listesinden iptal etmek istediğiniz aboneliğiniz için "Fesih Başvurusu Yap" bağlantısına tıklamanız gereklidir.

6. Başvurunuzu tamamladıktan sonra süreci aynı sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

Not: Sistemin yeni olması ve yoğunluk nedeniyle hata mesajları alabilirsiniz. Ancak başvurunuzu tam ve eksiksiz bir şekilde ilettiğiniz takdirde, ilgili kurum tarafından hizmete ilişkin ücretlendirme durdurulacaktır. İptal işlemi genellikler 7 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Umuyorum ki bu adımlar sizin için yararlı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!

23 Nisan Nicin Kutlanır

1. Konular

1. 1.282.188
  2. Mesajlar

1. 1.681.810
  3. Kullanıcılar

1. 32.005
  4. Son üye

Geri
Üst Alt