E devletten mezun olduğumu nasıl anlarım?
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.Diploma sorgulama nasıl yapılır?
Diploma doğrulama işlemi için adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.E-Devlet Eğitim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?
E-Devlet Eğitim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir
- Mezuniyet Bilgileri Sayfası e-Devlet Sistemine giriş yapınız.
- Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz.
- Bildirimin Gönderilmesi.
Mezuniyet Durum belgesi Nedir?
Mezuniyet Durum belgesi Nedir?e-Devlet üzerinden en çok aratılan sorgulamalardan biri ise mezuniyet belgesi oluyor. Çeşitli iş başvuruları, burs başvuruları, kurs başvuruları ve bazı kurum başvurularında en son mezun olunan okula ait diploma istenebiliyor. Mezuniyet belgesi olarak geçen bu belgeyi e-Devlet üzerinden birkaç adımda çıkarmak mümkün.
Diploma e devlette gözükür mü?
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası ☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.Eğitim Bilgileri Güncelleme nedir?
Eğitim bilgilerinde veya okul birinciliği bilgilerinde eksiklik, hata olduğunu düşünen adaylar, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sistemi üzerinden düzelttirecek.Yöksis eğitim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?
Yöksis eğitim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?— Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi “eğitim bilgilerim” menüsü altında bulunan “eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle” butonuna basması gerekmektedir.
Yöksis bilgileri ne zaman güncellenir?
Yöksis bilgileri ne zaman güncellenir?Bu başvuru işlemi sonucunda mezuniyet güncellemesi 7 iş gününde yapılacaktır.