Modoratör
Efsanevi Üye
E-öğrenme hangi bileşenlerden oluşur?
7. E-Öğrenme Bileşenleri E-Öğrenmenin uygulandığı süreçler ele alındığında kullanılan teknolojiler içerik, etkileşim ve değerlendirme olmak üzere üç temel ögeye yönelik olarak gruplandırılmaktadır İÇERİK Öğrenciye kazandırılacak bilgi, beceri ve tutumların kapsamını içerik belirler.
E-öğrenme yöntemi nedir?
E-öğrenme, elektronik ortam aracılığı ile yapılan öğretim denilebilir. Örgün öğrenimden en büyük farkı zaman, mekan ve süre sınırı olmamasıdır. E-öğrenme, dijital ortamda aktarılır ve internet olan her yerden erişim sağlanabilir.
E-öğrenme uzmanı nedir?
E-öğrenme uzmanı nedir?
E-Öğrenme Uzmanı: GUZEM'de fiili olarak görev yapmakta olan öğretim elemanıdır. E-öğrenme uzmanı, çevrim içi olarak kullanılan GUZEM Öğrenme Yönetim Sisteminin (ÖYS) yönetiminden ve sistemin teknik açıdan sağlıklı yürütülmesinden sorumludur.
E-öğrenme ortamları nelerdir?
E-öğrenme ortamları nelerdir?
Çevrimiçi öğrenme ya da e-Öğrenme; İnternet teknolojileri, TV, hücre telefon vb. elektronik ortamlarda, eğitimin materyalinin metin, ses, hareketli video, stil grafikleri, animasyon gibi elektronik araçlarla dağıtılması ile gerçekleşen öğrenme ve öğretim faaliyetine verilen addır.
Mobil öğrenme türleri nelerdir?
Mobil öğrenmede kullanılan donanımlar şöyle sıralanabilir: Sunucular, mobil telefonlar, tablet bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve kişisel cep bilgisayarlar(PDA). Mobil cihazların oldukça popüler olmasının nedeni kullanıcıların sürekli hareket halinde olmasıdır.
E-öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen etkenler nelerdir?
Modeli oluşturan boyutlar;1) öğrenci ilgi ve tutumu, 2) ders materyal kalitesi ve kişisel gelişimin izlenebilirliği, 3) sisteme erişim sorunları ve kullanım kolaylığı, 4) materyal kullanışlılığı ve güncelliği ve 5) destek hizmetleri kalitesi olmak üzere on beş alt faktörü içermektedir.
Öğrenme araçları nelerdir?
Öğrenme araçları nelerdir?
Eğitimde Kullanılan En İyi 100 Araç
Sıra | Eğitim Aracı | Açıklama
1 | Powerpoint | Sunum yazılımı
2 | YouTube | Video paylaşım platformu
3 | Word | Kelime işleme yazılımı
4 | Google Docs & Drive | Bulut tabanlı ofis paketi ve depolama