Modoratör
Yeni Üye
E-ticaret nedir ne iş yapar?
Elektronik ticaret, hizmet ve ürünlerin tüketiciler ile online kanallar vasıtasıyla bir araya getirildiği ticaret türüne verilen isimdir. Geleneksel ticaret yöntemlerinin yerini alan e-ticaret; satış, ödeme, dağıtım, reklam ve iletişim gibi tüm faktörlerin internet vasıtasıyla gerçekleştirildiği bir sistemi tanımlar.
E-ticaret müdürü ne iş yapar?
E-ticaret müdürü ne iş yapar?
E-ticaret müdürü, firmanın hedef kitle ve marka değerleri ile uyumlu çevrimiçi pazarlama ve iletişim stratejilerinin belirlenmesinde aktif rol alır. Tüm e-ticaret faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yönetmek ve iyileştirme çalışmalarında bulunmakla sorumludur.
E-ticaret ve pazarlama ne demek?
Tanım:E-ticaret pazarlaması online bir mağazanın marka ve ürün teklifleri hakkında farkındalığı arttırarak satış yapma sürecidir. E-ticaret için birçok kanallı dijital pazarlama, veri tabanlı ortamda ise geleneksel pazarlama ilkeleri geçerlidir.
E-ticaret sertifikası ne işe yarar?
E-ticaret sertifikası ne işe yarar?
SSL sertifikaları sayesinde internet ve e-ticaret sitesi olan kurum ve firmalar, sitelerini ziyaret eden kişilerin kişisel verilerini korumanın yanı sıra e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan müşterilerin kredi kartı ile yaptıkları alışverişlerde kredi kartı bilgilerini de koruyabilmektedir.
E Ticaret ve pazarlama Bölümü ne iş yapar?
E-ticaret uzmanı, e-ticaret web siteleri üzerinden; servis ve ürünlerin pazarlanması, stok yönetim kontrollerinin sağlanması, marka bilinirliğinin arttırılması ve dijital pazarlamanın yapılması işlemlerini yürütür.
E Ticaret pazarlama Nasıl Yapılır?
E Ticaret pazarlama Nasıl Yapılır?
Hangi ürünleri satacağınıza veya sektörünüze karar vermelisiniz
- İnternet sitenizin bir alan adı ve sunucusu olmalı
- Şirketinizin olması gerekir.
- Güvenilir bir altyapınız olmalı
- Belli bir sermayeniz olmalı
- Zaman ve emek vermek.
- E-ticaret sitesi yönetim aşamaları
- Reklam ve pazarlama çalışmaları
- Müşteri destek hizmeti.
E ticaret uzmanları ne kadar kazanıyor?
Özel bir sektör olduğu için belirli bir maaş aralığı mevcut değildir. Fakat günümüzde 2021 yılı itibariyle e ticaret uzmanları ortalama 3.000 ile 27.000 TL arası maaş olasıdır.
E-ticaret sertifikası nasıl alınır?
E-ticaret sertifikası nasıl alınır?
Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere E-Ticaret Belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.