Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

E Ticaret neyi kapsar?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

E-Ticaret neyi kapsar?​

E-ticaret yani elektronik ticaret adından da anlaşılacağı üzere: “Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır.” Diğer bir ifadeyle elektronik ticaret yahut online ticaret; firmaların doğru tüketiciye doğru araçlarla hızlı bir şekilde erişim …

E-Ticaret Kanunu Nedir?​

E-ticaret kanunu, elektronik ticarete ilişkin esas ve usulleri belirleyen ve onları düzenleyen kanun olarak tanımlanıyor. 6583 sayılı E-ticaret kanunu, Türkiye’de 2015 yılının Mayıs ayında yürürlüğe giriyor. Öte yandan ilgili kanun; Avrupa Birliği (AB) uyum çerçevesinde ele alınıyor.

E-ticaret nedir hukuk?​

E-ticaret nedir hukuk?
E-ticaret hukuku sanal ortam üzerinden yapılan alışveriş ve hizmetlerde uyulacak kurallar bütününü temsil eden hukuk dalıdır. Bu kurallar hem kamu hem de özel hukuk kuralları ile karma yapıdadır ve diğer çoğu hukuk dallarıyla bağlantılıdır.

Elektronik ticaret alanındaki en önemli hukuksal konular nelerdir?​

Elektronik ticaret alanındaki en önemli hukuksal konular nelerdir?
E-Ticaret Hukuku
- Tüketici Hukuku Kapsamına giren problemler.
- Sanal Güvenlik (Cyber Security) ve Siber Suçlar (Cyber Crimes) ile ilgili sorunlar.
- İnternette Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması hususu.
- Kişisel Verilerin Gizliliği konusu.
- Yargılama Yetkisinin Belirlenmesi sorunu (Esasa İlişkin Problemler)

E-Ticaret belgesi ne işe yarar?​

E-Ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için, çeşitli ödeme yöntemleriyle bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanızı veya sipariş vermenizi sağlayan bir alışveriş yöntemidir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına ve daha hızlı ödemeleri slim alınmasına olanak sağlamaktadır.

E-ticaret alt yapısını oluşturan unsurlar nelerdir?​

E-Ticaretin en önemli ve en temel dört tane öğesi vardır. Bunlar, ilk olarak ürünün üretimi veya tedarik edilmesi, reklam ve pazar araştırması, sipariş ve ödeme ve son olarak da teslimattır.

E-ticaret nedir akademik makale?​

E-ticaret nedir akademik makale?
2.E-Ticaretin Tanımı Buna göre; e-ticaret, bireylerin ya da kurumların telekomünikasyon bağlantıları vasıtasıyla açık ve kapalı ağlar üzerinden metin, ses ve görüntü şeklindeki sayısallaştırılmış verilerin elektronik ortamda işlenmesi, saklanması, iletilmesi esasına dayanan işlemler sürecidir.

Fiziksel varlığı olmayan soyut mallar ve hizmetler hangi elektronik ticaret faaliyeti kapsamında ele alınır?​

Fiziksel varlığı olmayan soyut mallar ve hizmetler hangi elektronik ticaret faaliyeti kapsamında ele alınır?
Fiziksel bir anlam taşımayan mal ve hizmetlerin internet üzerinden pazarlanma şekline doğrudan e-ticaret adı verilmektedir. Bu mal ve hizmetlere örnek olarak bilgisayar programları, eğlence ve müzik, görsel olarak ya da işitsel olarak değere sahip olan eserler, danışmanlık ve yardım hizmetleri verilebilir.

E-ticaret (elektronik ticaret), geleneksel ticaretin aksine mal ve hizmet alışverişlerinin internet üzerinden gerçekleştirilmesini ifade eder. E-ticaretin kapsamı oldukça geniştir ve şu temel unsurları içerir: üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları aracılığıyla yapılması.

E-ticaretin yasal çerçevesini düzenleyen kanunlardan biri Türkiye'de 2015 yılında yürürlüğe giren 6583 sayılı E-ticaret Kanunu'dur. Bu kanun, elektronik ticaretin esaslarını ve uygulanmasını belirlerken Avrupa Birliği uyumunu da dikkate almaktadır.

E-ticaret hukuku ise sanal ortam üzerinde gerçekleşen ticari faaliyetlerde uygulanacak hukuki kuralları kapsar. Tüketici hukuku, sanal güvenlik ve siber suçlar, fikri mülkiyet hakları, kişisel veri gizliliği ve yargılama yetkisi gibi konular e-ticaret hukukunun önemli meselelerindendir.

E-ticaret belgesi, bir internet sitesi üzerinden çeşitli ödeme yöntemleri aracılığıyla ürün ve hizmet satışı yapmak veya sipariş almak için gerekli olan belgedir. Bu belge, ticaretin daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur.

E-ticaret alt yapısını oluşturan unsurlar genellikle ürünün üretilmesi veya tedarik edilmesi, reklam ve pazar araştırması, sipariş ve ödeme ile teslimat olarak sıralanabilir. Bu unsurlar e-ticaretin temel işleyişini destekler ve etkin bir biçimde gerçekleşmesini sağlar.

Son olarak, e-ticaret faaliyetleri arasında fiziksel varlığı olmayan soyut mallar ve hizmetlerin internet üzerinden satışının gerçekleştirilmesi de bulunmaktadır. Bu tür mal ve hizmetlere e-ticaret adı verilir ve örnekleri arasında bilgisayar programları, eğlence ve müzik içerikleri, danışmanlık hizmetleri gibi unsurlar yer alır. Bu ürünlerin dijital ortamda pazarlanması e-ticaretin önemli bir alanını oluşturur.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri