Modoratör
Efsanevi Üye
Eczane Teknikeri eczacı olabilir mi?
Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.
Eczane Teknisyeni belgesi nasıl alınır?
Eczane Teknisyeni belgesi nasıl alınır?
Eczane yardımcı personel eğitimi kursumuzun süresi 132 saat olarak belirlenmiştir. Eğitimler yeterliliğe dayalı olarak verilmekte, kursiyer online eğitime katılarak kendini geliştirebilir ya da bu alanda zaten kendini geliştirmiş ise online sınava katılarak başarılı olursa sertifika alabilir.
Eczacı asistanı nasıl olunur?
Eczacı Teknisyeni Nasıl Olunur?
- Üniversitelerin 2 yıllık eğitim verdiği meslek yüksekokulundaki eczacı hizmetleri bölümünü okumak.
- Türkiye de bu bölüm Anadolu üniversitesi, Hacettepe üniversitesi, İnönü üniversitesi, Ankara üniversitesi ve mersin üniversitesi bu bölüm için eğitim verir.
Hastanede eczane teknikeri ne iş yapar?
Hastanede eczane teknikeri ne iş yapar?
Yatan hastaların günlük gönderilecek ilaç ihtiyaçlarını hazırlar. Eczane ve depoların günlük ısı ve nem takiplerini yapar. Mini/ara depoların taleplerini karşılar. Eczaneye gelen ilaçların miatlarını kontrol eder ve uygun raflara yerleştirir.
Eczane Teknikeri iş yeri açabilir mi?
Eczane Hizmetleri mezunları, serbest eczaneler ve hastane eczaneleri, ilaç firmaları ve ilaç depolarında çalışma olanağı buluyor.
Düz lise mezunu eczacı olabilir mi?
Düz lise mezunu eczacı olabilir mi?
Lise diploması olan kişiler veya genel lise dengi mezun olmuş kişiler eczane yardımcısı kursu almaya uygun kişilerdir. Eczacı yardımcısı olmak için teknik olarak tek eğitim şartı budur.
Eczane Teknikeri eczanede ne iş yapar?
Eczanede bulunan cihazların bakımını yapar ve işlerliğini sağlar. • Günlük olarak verilen kırmızı yeşil reçeteye tabi ilaçları psikotrop ve uyuşturucu reçete defterlerine kayıtlarını yapar. Yatan hastaların günlük gönderilecek ilaç ihtiyaçlarını hazırlar. Eczane ve depoların günlük ısı ve nem takiplerini yapar.