Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Edirne'de meyve bahçeleri devlet desteğiyle yaygınlaştı

Kocaeli'de işçileri taşıyan servis devrildi: 8 yaralı

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Edirne'de meyve bahçeleri devlet desteğiyle yaygınlaştı

Edirne, Türkiye'nin önde gelen çeltik, ayçiçeği, buğday ve kanola üretim merkezlerinden biriyken şimdi de meyve yetiştiriciliğine soyundu.

691179f529cce269__w1200xh899.jpg

69117a2a4b161615__w1200xh800.jpg

Edirne'de çiftçiler, üretimi çeşitlendirmek ve yeni gelir kaynakları oluşturmak amacıyla devlet desteğiyle 21 yıl önce meyve yetiştiriciliğine yöneldi.

Bu kapsamda, özellikle Havsa ilçesi başta olmak üzere il genelinde binlerce armut ve elma fidanı toprakla buluşturuldu.

ÜRETİCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Zaman içinde büyüyen ve meyve vermeye başlayan ağaçlar, verimi ve getirisiyle üreticisinin yüzünü güldürdü.

Adı meyvecilikle anılmaya başlanan Havsa'nın Kuzucu köyündeki çiftçiler, ürünlerini sağlıklı şekilde saklamak ve kış aylarında da satışını gerçekleştirebilmek için yine devlet desteğiyle soğuk hava deposu kurdu.

EDİRNE'DE 1.000 DEKOR MEYVE BAHÇESİ BULUNUYOR

Yaklaşık 1.000 dekar meyve bahçesinin bulunduğu kentte, çiftçiler gençlerin tarıma yönelmesi ve devlet teşvikleriyle üretim alanlarını daha da genişletmeyi hedefliyor.

GELİR ELDE EDİLDİKÇE BAHÇELER BÜYÜDÜ

Havsa Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Girgin, , yoğunlukla armut ve elma olmak üzere çeşitli meyveleri yetiştirdiklerini söyledi. Meyveciliğin küçük alanlardan yüksek gelir imkanı sunduğunu belirten Girgin,"2004 yılında Valilik projesiyle başladık ve üretime devam ediyoruz. Çok küçük arazilerden yüksek gelir elde edildiğini gördük. İlk olarak 3'er dönümle başladık, gelir elde edildiğini görünce daha sonra bahçeleri büyüttük."dedi.

Kocaeli'de işçileri taşıyan servis devrildi: 8 yaralı

1. Konular

1. 1.284.007
  2. Mesajlar

1. 1.687.082
  3. Kullanıcılar

1. 32.588
  4. Son üye

Geri
Üst Alt