haberci
Meraklı Üye

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Efeler Yolu Gastronomi Günleri, ünlü şefler, yazarlar ve gastronomi uzmanlarını bir araya getirerek Ödemiş ve Tire ilçelerinde unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkardı.
Efe ve zeybek kültürünün izlerini taşıyan Efeler Yolu'nun tanıtımını amaçlayan etkinlik, katılımcıları "hayalet köy" olarak bilinen Lübbey, Ödemiş, Birgi ve Tire'nin mistik atmosferiyle buluşturdu.
Coğrafi işaretli Töngül pidesi ve Ödemiş tulum peyniri gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra özenle hazırlanmış yerel yemekler, katılımcıların damak zevkine hitap etti.
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen özel yemekte İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir'in eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, Efeler Yolu projesinin önemine dikkat çekti.
Efeler Yolu'nun kültürel zenginlikleriyle dünya çapında tanıtılması gerektiğini belirten Vali Elban, "İzmir, hem modern hem de doğal güzellikleriyle benzersiz bir şehir. Efeler Yolu projesi sayesinde kırsal bölgelerin canlanmasını ve göç dengesinin korunmasını hedefliyoruz. Bu yolla, bölgenin ekonomik potansiyeline de katkı sağlamayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.
Efeler Yolu Direktörü Prof. Dr. Özgür Özkaya ise, 513 kilometrelik kültür rotası Efeler Yolu'nun, önemli tarihi ve kültürel noktaları birbirine bağlayarak benzersiz bir deneyim sunmaya devam ettiğini ifade etti.