haberci
Meraklı Üye
Ege Bölgesinde yetişen ürünler
Ege bölgesinin tarım ürünleri
Bölgenin batısında yer alan bereketli tarım alanlarında iklim şartları da elverişli olduğu için ticari tarım ürün çeşitliliği fazladır Yetiştirilen ürünler;
ZEYTİN
Bölgenin batısındaki çökme ovaları ve kenarlarında tarımı yapılabilmektedir en fazla EdremitAyvalıkBurhaniye çevresinde aşırılık kazanmıştır
ÜZÜM
Manisa, İzmir ve Denizli çevresinde üretilen çekirdeksiz üzümler kurutulmaktadır Kayda Değer ihracat ürünümüzdür
İNCİR
azami Aydınlatılmış çevresinde (Bve KMenderes ovalarında) tarımı yapılmaktadır
TÜTÜN
Bölgenin batısında Manisa, İzmir, Aydınlatılmış, Muğla, Denizli çevrelerinde tarımı gelişmiştir
PATATES
İzmirÖdemiş ve Afyon çevresinde yoğun olarak tarımı yapılır
TURUNÇGİLLER
Bölgenin batısında İzmir 'e kadar olan güney kıyılarında tarımı yapılır Ayrıca iç kesimlere kadar (150200 km) da sokulabilmektedir Sebebi; dağların denize dikey olmasıdır
SEBZELER
Bölgenin batısında kışların ılık geçmesi ve güneşli gün sayısının fazla olmasından dolayı seracılık faaliyetleri ile sebze üretimi bütün sene yapılabilmektedir
BUĞDAY & ARPA
Bölgenin her yerinde buğday yetiştirilebilmektedir Ama daha çok İç Batı Anadolu Bölümünde tarımı gelişmiştir
ŞPANCARI
Afyon , Uşak, Kütahya çevresinde tarımı gelişmiştir
HAŞHAŞ
Afyon ilk olarak almak üzere Uşak, Kütahya, Denizli çevresinde tarımı yapılmaktadır *
Ege bölgesinin tarım ürünleri
Bölgenin batısında yer alan bereketli tarım alanlarında iklim şartları da elverişli olduğu için ticari tarım ürün çeşitliliği fazladır Yetiştirilen ürünler;
ZEYTİN
Bölgenin batısındaki çökme ovaları ve kenarlarında tarımı yapılabilmektedir en fazla EdremitAyvalıkBurhaniye çevresinde aşırılık kazanmıştır
ÜZÜM
Manisa, İzmir ve Denizli çevresinde üretilen çekirdeksiz üzümler kurutulmaktadır Kayda Değer ihracat ürünümüzdür
İNCİR
azami Aydınlatılmış çevresinde (Bve KMenderes ovalarında) tarımı yapılmaktadır
TÜTÜN
Bölgenin batısında Manisa, İzmir, Aydınlatılmış, Muğla, Denizli çevrelerinde tarımı gelişmiştir
PATATES
İzmirÖdemiş ve Afyon çevresinde yoğun olarak tarımı yapılır
TURUNÇGİLLER
Bölgenin batısında İzmir 'e kadar olan güney kıyılarında tarımı yapılır Ayrıca iç kesimlere kadar (150200 km) da sokulabilmektedir Sebebi; dağların denize dikey olmasıdır
SEBZELER
Bölgenin batısında kışların ılık geçmesi ve güneşli gün sayısının fazla olmasından dolayı seracılık faaliyetleri ile sebze üretimi bütün sene yapılabilmektedir
BUĞDAY & ARPA
Bölgenin her yerinde buğday yetiştirilebilmektedir Ama daha çok İç Batı Anadolu Bölümünde tarımı gelişmiştir
ŞPANCARI
Afyon , Uşak, Kütahya çevresinde tarımı gelişmiştir
HAŞHAŞ
Afyon ilk olarak almak üzere Uşak, Kütahya, Denizli çevresinde tarımı yapılmaktadır *