Son Konular

"Ege'nin Yürüme Hayali İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı!"

Credits
1.258.181
kas-erimesi-hastasi-ege-nin-tedavisi-icin-zam-18775453_amp.jpg

Antalya'da 8 yıldır Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki Ege Maltepe, yeniden yürüyebilmesi için Dubai'de uygulanan 2,9 milyon dolarlık gen tedavisi şansına ihtiyaç duyuyor. Ege, "Eğer yürüyebilseydim, arkadaşlarımla birlikte okula gitmek isterdim. En kısa sürede Dubai'ye gidip iyileşmek istiyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Ege Maltepe, Antalya'da nadir görülen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığı ile mücadele ediyor. Kas zayıflamasına neden olan bu hastalığa karşı umut ışığı, ABD ve Dubai'de uygulanan gen tedavisi yöntemi oluyor. Ege'nin tekrar yürüyebilmesi için gereken 2,9 milyon dolarlık tedavi masrafı için ailesi Dubai'deki bir hastaneyle iletişime geçti. Yapılan testler sonucunda Ege'nin tedaviye uygun olduğu belirlendi ve şimdi tedavi için destek bekleniyor.

"Ege ile birlikte bu hastalığı tanıdık" diyen Ege'nin annesi Zeynep Solmaz Maltepe, "Ege'nin hastalığını 4 yaşındayken fark ettik. O günden beri hayatımız değişti. Tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinerek umut aramaya başladık. Dubai'de uygulanan yöntem ise bizim için büyük bir umut kaynağı oldu. Şu an kampanyamızın yüzde 10'u toplandı ve umarım tedaviye başlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Ege'nin tedaviye destek olmak için kendi çabalarıyla resimler çizdiğini belirten Zeynep Solmaz Maltepe, "Ege, kampanyaya katkı sağlamak için kendi çizimlerini tişörtlere basarak satmayı teklif etti. Bu süreçte bize büyük destek veriyor. En büyük hayali yürümek ve bisiklet sürmek. En kısa zamanda Dubai'ye gidip iyileşmek istiyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öğrenci YKS Sınavına Ambulansla Yetişti: Solunum Sıkıntısı Anı!

Kayseri'de Öğrenciler YKS AYT Sınavı İçin Hazır!

1. Konular

1. 1.282.782
  2. Mesajlar

1. 1.683.535
  3. Kullanıcılar

1. 32.190
  4. Son üye

Geri
Üst Alt