Modoratör
Yeni Üye
Eğitim felsefesinin öğretmen için önemi nedir?
Eğitim felsefesi, eğitim kuramlarının geliştirilmesi ile uğraşır. ve değerleriyle tutarlı kuramlar geliştirme eğitim felsefesinin en önemli fonksiyonlarından biridir. Eğitim felsefesi eğitimci ve öğretmenin eğitimi bütün yönleriyle görmesine yardım eder.
Öğretmenlik felsefesi nedir?
Bir öğretmenin eğitim felsefesi, o öğretmenin eğitim hakkındaki kişisel düşüncelerini ve inançlarını kapsar. Öğrencilerin en iyi nasıl öğrendiği ya da ya da eğitimcilerin sınıfta, okulda ve toplumdaki yeri gibi eğitimle ilgili konulara dair ilkelerini içerir.
Eğitim felsefesi ne ise yarar?
Eğitim felsefesi ne ise yarar?
Eğitim felsefesi; eğitimin doğası, süreci,amaçları ve idealleri ile ilgilenen bir felsefi alandır. Eğitim toplumsal kurumlar bağlamında veya varoluşsal gelişme süreci içinde ele alınabilir. Eğitim felsefesi ise konunun toplumsal yönünden ziyade insanlık açısından eğitime yaklaşır.
Eğitim Felsefesi bireye ne kazandırır?
Eğitim Felsefesi bireye ne kazandırır?
Muhakeme yeteneği de kazandıran bu eğitim, öğrenciye karşısındakini dinlemeyi öğretirken, kendi düşüncelerini ifade etme ve farklılıklar karşısında savunma sürecinde, bu karşıtlıkları kişiselleştirmeden fikirlere odaklanmayı öğretir. Bunu ulaşmak için de felsefe eğitimi yeterlidir.
Esasicilik felsefesi nedir?
Esasicilik, bir felsefeye bağlı olmaktan ziyade direkt olarak bir eğitim hareketi şeklinde doğmuştur. Eğitimin amacı, geleneksek eğitim felsefeleri için kabul edilen esasici eğitim felsefesine göre toplumu değiştirmeden kültürel mirasın aktarılması yoluyla korumaktır.
Yeniden Yapılanmacılık ne demek?
Bunlara: Yeniden Yapılanmacılar ya da (Reconstructionist) adı verilir. Tanrı Yahudileri değil, Yahudiler Tanrı'yı seçmişlerdir. Bunlar yeniden dirilmeyi ve ahireti reddederler.
Eğitim Felsefesi metodu nedir?
Eğitim Felsefesi metodu nedir?
Eğitim felsefesi, verilen eğitimlerim hem bireye hem de topluma faydalı olmasını amaçlayan bir disiplindir. Realizm ve Pragmatizm gibi felsefi akımlardan etkilenen bu felsefenin ilkeleri Daimicilik (Perennializm) – İlerlemecilik – Yeniden Kurmacılık ve Esasicilik olmak üzere dört ana başlıkta toplanır.