Modoratör
New member
Eğitim içeriği ne demek?
İçerik öğretim hedeflerine yönelik bilgi, beceri, tutum vb. özelliklerin tümünü kapsar. – Programın içerik boyutunda belirtilen amaçlara ulaşmak için "ne öğretelim?" sorusuna yanıt aranmaktadır. Öğretim içeriği, öğrenme faaliyetlerini öğretim hedeflerine ve kuramsal gerekçelere bağlayan temeldir.Eğitim olgusu ne demek?
Eğitim, bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir olgu olduğundan ve politik, sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulundurduğundan, tanımının yapılması zor bir kavramdır. Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir.Eğitim-öğretim süreci ne demek?
Eğitim-öğretim süreci ne demek?Eğitim-öğretim sürecine aynı zamanda öğretme ve öğrenme süreci de denilebilmektedir. Başka bir ifadeyle eğitim-öğretim süreci, girdinin eğitim örgütü olan okula girmesinden çıkmasına kadar geçen süreyi kapsar.
Eğitim öğretim süreci hangi temel aşamalardan oluşur?
Eğitim öğretim süreci hangi temel aşamalardan oluşur?Ashman ve Conway`a (1993, 56) göre "yönlendirme–orientation, kazanım-acquisition, ve uygulama-application öğrenme öğretme stratejileri modelin tüm öğrenme-öğretme aşamalarında uygulanır".
Eğitim ve geliştirme sürecinin ilk aşaması nedir?
Eğitim politikalarının belirlenmesi ; işletmede eğitim faaliyetlerinin planlanması ve uygulaması için ilk adımdır.Eğitimde eğitim durumları nedir?
Eğitim durumları, öğrencilerin hedefe ulaşması için geçirmeleri gereken öğrenme yaşantılarını sağlayacak dış koşulların (uyarıcıların) düzenlenmesi ve işe koşulmasıdır. Bu düzenleme, gerekli olan strateji, yöntem-teknik, araç-gereçleri her türlü etkinlikler ile fiziki düzenlemeleri kapsar.Eğitim sürecinde nasıl yöntemler kullanılır?
Eğitim sürecinde nasıl yöntemler kullanılır?Her konu ve öğrenme düzeyi için uygun tek bir yöntemden bahsetmek mümkün değildir. Bu sebeple yöntemler seçilirken hedeflere, öğrenci ve konunun özelliklerine dikkat etmek gerekir….
- DÜZ ANLATIM (TAKRİR) YÖNTEMİ
- PROBLEM ÇÖZME YÖNTEMİ
- 3. TARTIŞMA YÖNTEMİ
- ÖRNEK OLAY YÖNTEMİ
- 5. GÖSTERİP-YAPTIRMA YÖNTEMİ
- 6. MODÜLER ÖĞRETİM.