Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Egitim icerigi ne demek?

E-ticaret modeli nedir?

Tukenmez kalem ucu kac mm?

Modoratör

New member
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Eğitim içeriği ne demek?

İçerik öğretim hedeflerine yönelik bilgi, beceri, tutum vb. özelliklerin tümünü kapsar. – Programın içerik boyutunda belirtilen amaçlara ulaşmak için "ne öğretelim?" sorusuna yanıt aranmaktadır. Öğretim içeriği, öğrenme faaliyetlerini öğretim hedeflerine ve kuramsal gerekçelere bağlayan temeldir.

Eğitim olgusu ne demek?

Eğitim, bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir olgu olduğundan ve politik, sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda içinde bulundurduğundan, tanımının yapılması zor bir kavramdır. Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir.

Eğitim-öğretim süreci ne demek?

Eğitim-öğretim süreci ne demek?
Eğitim-öğretim sürecine aynı zamanda öğretme ve öğrenme süreci de denilebilmektedir. Başka bir ifadeyle eğitim-öğretim süreci, girdinin eğitim örgütü olan okula girmesinden çıkmasına kadar geçen süreyi kapsar.

Eğitim öğretim süreci hangi temel aşamalardan oluşur?

Eğitim öğretim süreci hangi temel aşamalardan oluşur?
Ashman ve Conway`a (1993, 56) göre "yönlendirme–orientation, kazanım-acquisition, ve uygulama-application öğrenme öğretme stratejileri modelin tüm öğrenme-öğretme aşamalarında uygulanır".

Eğitim ve geliştirme sürecinin ilk aşaması nedir?

Eğitim politikalarının belirlenmesi ; işletmede eğitim faaliyetlerinin planlanması ve uygulaması için ilk adımdır.

Eğitimde eğitim durumları nedir?

Eğitim durumları, öğrencilerin hedefe ulaşması için geçirmeleri gereken öğrenme yaşantılarını sağlayacak dış koşulların (uyarıcıların) düzenlenmesi ve işe koşulmasıdır. Bu düzenleme, gerekli olan strateji, yöntem-teknik, araç-gereçleri her türlü etkinlikler ile fiziki düzenlemeleri kapsar.

Eğitim sürecinde nasıl yöntemler kullanılır?

Eğitim sürecinde nasıl yöntemler kullanılır?
Her konu ve öğrenme düzeyi için uygun tek bir yöntemden bahsetmek mümkün değildir. Bu sebeple yöntemler seçilirken hedeflere, öğrenci ve konunun özelliklerine dikkat etmek gerekir….
- DÜZ ANLATIM (TAKRİR) YÖNTEMİ
- PROBLEM ÇÖZME YÖNTEMİ
- 3. TARTIŞMA YÖNTEMİ
- ÖRNEK OLAY YÖNTEMİ
- 5. GÖSTERİP-YAPTIRMA YÖNTEMİ
- 6. MODÜLER ÖĞRETİM.

Eğitim içeriği, öğretim hedeflerine yönelik bilgi, beceri, tutum gibi özelliklerin tümünü kapsayan kavramdır. Programın içeriğinde belirtilen amaçlara ulaşmak için "ne öğretelim?" sorusuna yanıt aranır. Öğretim içeriği, öğrenme faaliyetlerini öğretim hedeflerine ve kuramsal gerekçelere bağlayan temel unsurdur.

Eğitim olgusu ise bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir olgu olup politik, sosyal, kültürel ve bireysel boyutları içinde barındıran karmaşık bir kavramdır. Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçleri kapsar.

Eğitim-öğretim süreci veya öğretme-öğrenme süreci olarak da adlandırılan süreç, eğitim örgütü olan okula girişten çıkışa kadar geçen süreci ifade eder. Bu süreç öğrenme-öğretme aşamalarını içerir ve eğitim hedeflerine ulaşmayı sağlar.

Eğitim öğretim süreci genellikle yönlendirme, kazanım ve uygulama aşamalarından oluşur. Bu aşamalar eğitim öğretim stratejileri ile ilişkilendirilerek öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekler.

Eğitim ve geliştirme sürecinin ilk aşaması genellikle eğitim politikalarının belirlenmesi ve işletmede eğitim faaliyetlerinin planlanması ve uygulanması olarak kabul edilir.

Eğitimde eğitim durumları, öğrencilerin hedeflere ulaşmaları için gereken öğrenme yaşantılarını sağlayacak dış koşulların düzenlenmesini ve işler hale getirilmesini ifade eder. Bu düzenlemeler, stratejileri, yöntemleri, araçları ve etkinlikleri içerir.

Eğitim sürecinde farklı yöntemler kullanılmaktadır. Her konu ve öğrenme düzeyi için uygun yöntemin seçilmesi önemlidir. Bazı yaygın eğitim yöntemleri arasında düz anlatım, problem çözme, tartışma, örnek olay ve gösterip-yaptırma yöntemleri bulunmaktadır. Modüler öğretim de kullanılan yöntemler arasındadır. Bu yöntemler hedeflere, öğrenci ve konunun özelliklerine göre seçilmelidir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri