Modoratör
Yeni Üye
Eğitim öğretim hedefleri nelerdir?
Eğitimde hedef, bireyde gözlenmesi kararlaştırılan istendik özellikler olarak ele alınabilir. Bu özellikler bilgi, beceri, değer, ilgi, tutum, güdülenmişlik, kişilik vb. olabilir.
Eğitimin genel hedefleri nedir?
Eğitimin genel hedefleri nedir?
İlgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ile birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak meslek sahibi öğrencilerin yetişmesini sağlamaktır.
Öğretim hedefleri ne demek?
Öğretim hedefi ise, öğrencinin dersi başarılı olarak tamamladığında sahip olması beklenen özellikler olarak açıklanmıştır. Dersin amacına kıyasla öğretim hedefleri öğrencinin ders sonunda sahip olması beklenen özelliklere yönelik yazılmış özel ifadelerdir.
Öğrenim kazanımları nelerdir?
Öğrenim kazanımları nelerdir?
Öğrenme kazanımları bir dersle ilgili olarak yazılır. Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).
Ders Amaç ve Hedefleri nasıl yazılır?
(HEDEF YAZMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR)
- Öğrenci davranışına dönük olmalıdır.
- Hedef cümlelerin sonuna hedefin bulunduğu basamağın özelliğine uygun sözcükler gelir.
- Hedefler öğrenme ürününü dile getirmelidir.
- Konu başlıkları hedef olamaz.
- Hedef yeterince kapsamlı, aynı zamanda sınırlı olmalıdır.
Program geliştirme basamakları nelerdir?
Program geliştirme basamakları nelerdir?
Program Geliştirme Süreci
- Programı planlama. Program geliştirme kurullarının oluşturulması
- Programı tasarlama. Hedeflerin belirlenmesi ve kesinleştirilmesi.
- Programı deneme. Pilot okulların seçimi.
- Programı değerlendirme.
- Programı düzeltme.
- Programı ulusal düzeyde uygulama.
- Programa süreklilik kazandırılması
Eğitimin amaçları neye göre belirlenir?
George Kerschensteiner, eğitimin amacında vatandaşlığı ön plâna çıkararak, "Eğitimin amacı, karakter formasyonu olduğuna göre, en iyi okul, karakter geliştiren okuldur. Karakter ise, yalnızca etkinlik yoluyla gelişir." demiştir (Varış ve arkadaşları, 1991:167).