Modoratör
Yeni Üye
Eğitim yönetimi nasıl olmalıdır?
Eğitim yöneticiliği ve Eğitim Yönetimi nasıl olmalıdır? Eğitim yöneticiliğinde branşlaşma yapılmalıdır. Denetim, teftiş, yönetim gibi alanlar ve alt alanlarda yöneticiler yetiştirilmelidir. Üniversiteler, MEB ve yetkin eğitim kurumları bu faaliyetleri icra etmelidir.
Eğitim yönetimi ve Teftişi yüksek lisans ne işe yarar?
Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans ne işe yarar? Bu program; okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı, eğitim kurumlarında şeflik, koordinatörlük vs. gibi eğitimin yönetildiği ortamlarda, kişinin yetkinlik belirten bir yüksek lisans programdır.
Eğitim sistemi nelerden etkilenir?
Eğitim sistemi nelerden etkilenir?
Eğitim sisteminin girdileri: a) Sermaye girdisi: Bina, arazi, derslik, laboratuvar, araç ve gereçler gibi. b) Emek girdisi: Öğrenciler, yöneticiler, öğretmenler, rehberlik elemanları. c) Teknoloji girdisi: İlk iki girdinin kalitesini iyileştiren etkenler.
Eğitim basamakları nelerdir?
Eğitim basamakları nelerdir?
Türkiye'de zorunlu eğitim 2012-13 eğitim-öğretim yılından itibaren 12 yıla çıkartılarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Eğitim yöneticileri kimlerdir?
E-Eğitim Yöneticisi, örgün eğitime alternatif olarak son yıllarda ortaya çıkan uzaktan eğitim veya online eğitim veren kurumların e-eğitim yönetimini gerçekleştiren uzmandır. Görevi yapacak olan adayın öncelikle eğitimci olması gerekir.
Eğitim yönetimi mezunları ne iş yapar?
Eğitim Yönetimi yüksek lisans ve doktora programlarının amacı, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumlara bağlı okullara yönetici; üniversitelerin ilgili bölümlerine öğretim elemanı yetiştirmek; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan öğretmen, yönetici ve müfettişlerin sürekli mesleki gelişimlerini sağlamak.
Eğitim Yönetimi yüksek lisans yapınca ne olur?
Eğitim Yönetimi yüksek lisans yapınca ne olur?
Eğitim Yönetimi yüksek lisans programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere alanında yüksek lisans diploması, doktora programını başarıyla tamamlayan öğrencilere alanında doktora diploması verilir.
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi nedir?
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi nedir?
Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Programının amacı; eğitim ve öğretim kurumları için akademik donanıma ve bilimsel bakış açısına sahip okul yöneticisi, eğitim denetmeni ve öğretim elemanı yetiştirmek, eğitim kurumlarında çalışan personelin mesleki yeterliliklerini sağlamak ve geliştirmek, geliştirilen …
Eğitim Örgütlerinde amaçlar neye göre yapılır?
Eğitimin genel amacı, uzak hedeflerin daha bir açıklanmasıyla elde edilir. Esas alınan yine "ideal insan"dır. Genel amaçlar ülkenin eğitim felsefesini yansıtır. Toplumun değer ve ideallerini gösterir.
Eğitim kademeleri nedir?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Eğitim Türleri Nelerdir?
Eğitim Türleri Nelerdir?
Eğitim türlerinden bahsetmek istediğimizde temel olarak eğitimi iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Bunlar formal ve informal eğitimdir. Formal eğitim, sistematik ve planlı bir şekilde gerçekleşirken informal eğitimin plansız ve daha doğaçlama bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.