Egitimde neyin onemini vurgulamak icin toplumda egitim surecinin gelisme mekanizmasini hatirlamak gerekir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.080
Meslek
Webmaster

Eğitimde neyin önemini vurgulamak için toplumda eğitim sürecinin gelişme mekanizmasını hatırlamak gerekir?

Eğitimde sürekliliğin önemini vurgulamak için toplumda eğitim sürecinin gelişme mekanizmasını hatırlamak gerekir. Bir topluma yeni bir düşünce ve uygulama sokulduğunda önce önder tipli kişiler bunu deneme amacıyla uygular. Bu ilk uygulamayı sağlamak eğiticinin ilk başarısıdır.

Karşılaştırmalı eğitime neden ihtiyaç duyulmaktadır?

Karşılaştırmalı Eğitim, eğitimcileri ve halkı, eğitim alanındaki kuramsal temellerin ve pratik uygulamaların değişik ülkelerde nasıl olduğu konusunda duyarlı hâle getirir. Böylece karşılaştırmalı eğitim sayesinde eğitimdeki alternatif yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olunabilir (King, 1979).
Bir ülke karşılaştırmalı eğitim ile birlikte var olan problemlerin farkına varır ve eğitim sistemini geliştirmek için alternatif çözüm yolları bulabilir. Kısaca karşılaştırmalı eğitim farklı eğitim sistemleri araştırılarak eğitim sorunlarına çözümler üretilmesini sağlayan bir alandır.
Karşılaştırmalı eğitim nasıl bir ders?
Karşılaştırmalı eğitim tanımı, kapsamı ve yöntemi hakkında bilgi sahibi olur. Karşılaştırmalı eğitimin tarihsel sürecini analiz eder. Çeşitli ülkelerin eğitim sistemlerini farklı kademeler bazında analiz eder. Farklı ülkelerin ve Türkiye'nin eğitim sorunlarını analiz eder.
Karşılaştırmalı eğitim yöntemleri nelerdir?
Karşılaştırmalı eğitim araştırmalarında genel olarak, yatay yaklaşım, dikey yaklaşım, problem çözme yaklaşımı ile örnek olay yaklaşımı olmak üzere 4 temel yaklaşımdan söz edilir.

Eğitim ve hukuk ilişkisi nasıl olmalıdır?

Eğitimin olmadığı bir yerde hukuktan; hukukun olmadığı bir yerde de eğitimden söz edilemez. Bu karşılıklı ilişki, eğitimli olmaları sayesinde toplumu oluşturan bireylerin hukuka uygun davranması ve toplumdaki hukuk kurallarının eğitim kurumlarının işleyişini etkilemesi şeklinde ortaya çıkar.

Birincil Tuketiciler nedir?

1. Konular

1. 1.282.219
  2. Mesajlar

1. 1.682.007
  3. Kullanıcılar

1. 32.019
  4. Son üye

Geri
Üst Alt