- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -54
- Meslek
- Webmaster
Eğitimde ortam nedir?
Öğrenciler okul dışında, açık havada veya benzeri çok farklı ve çeşitli ortamlarda öğrenebildikleri için, öğrenme ortamı terimi, genellikle, birbiri ardına dizilmiş sıralar ve kara tahtadan oluşan bir oda olarak gözümüzde canlanan ve nispeten daha geleneksel bir çağrışım yaratan sınıfa alternatif olarak …
Iyi bir öğrenme için sınıf ortamı nasıl olmalıdır?
Etkili Bir Öğrenme Ortamının 10 Temel Özelliği
Öğrenme ortamı, öğretme ve öğrenmenin gerçekleştiği bir eğitim yaklaşımı, kültürel bağlam veya fiziksel ortama atıfta bulunabilir. Tipik olarak öğrencinin yaşadığı eğitim felsefesi veya bilgisi bağlamına atıfta bulunur ve ayrıca çeşitli öğrenme kültürlerini de kapsayabilir.
Çevrimiçi öğretim ortamı nedir?
Walker ve Fraser'e (2005) göre, çevrimiçi öğrenme ortamları, yüzyüze ve uzaktan öğrenmenin bir araya getirildiği karma öğrenmeden, tamamen online ortamda gerçekleştirilen öğrenme aktivitelerini kapsayan internet-tabanlı uzaktan eğitim ve öğrenme ortamları araştırmalarının birleşimidir.
Hibrit eğitim nedir?
Hibrit eğitim, karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla eğitimin 'yüz yüze' ve 'online' olarak karma şeklinde yapılması olarak biliniyor. Yeni dönemde birçok okul ve üniversitenin hibrit eğitim modeli ile öğrencilerine ders vermesi bekleniyor.
E-öğrenme ortamı nedir?
E-öğrenme, elektronik ortam aracılığı ile yapılan öğretim denilebilir. Örgün öğrenimden en büyük farkı zaman, mekan ve süre sınırı olmamasıdır. E-öğrenme, dijital ortamda aktarılır ve internet olan her yerden erişim sağlanabilir.
Çevrimiçi kurs nedir?
Kitlesel çevrimiçi açık kurs (MOOC) farklı alanlarda öğrenmeyi destekleyen ücretsiz çevrimiçi bir kurstur ve bilgisayarı ile internet bağlantısı olan herkese açıktır. MOOC kurslarının amacı, dünyanın farklı yerlerinden eğitimci ve öğrencileri bir araya getirebilmektir.
Çevrimiçi eğitim, okulların, kuruluşların ve yöneticilerin bir bilgisayar, akıllı telefon veya başka bir cihaz aracılığıyla İnternet üzerinden insanlara beceri ve bilgilerini öğretmesine olanak tanıyan bir araçtır.
Hibrit eğitim nasıl yapılır?
Hibrit eğitimde her gün okula gitme zorunluluğu yoktur. Mesela matematik, Türkçe, Fen gibi temel dersler okulda, yüz yüze verilecek. Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak.