haberci
Efsanevi Üye

Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde (TETZ) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 farklı ülkeden gelen temsilcilerle yapay zekanın eğitim sistemlerine entegrasyonunu ele alan bir oturuma katıldı.
Bakanlığın organize ettiği zirvenin ikinci gününde, Türkiye'nin çeşitli okullarından katılımcılar bir araya gelerek eğitimde kullanılan teknolojileri tanıttılar.
Farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler, stantlarda sundukları eğitimlerde kullandıkları teknolojileri öğrencilere ve velilere göstererek interaktif deneyimler yaşattılar. Öte yandan, fuara katılan öğrenciler, kurulan sanal gerçeklik stantlarında eğlenceli vakit geçirdiler.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sonra yapay zekanın eğitim sistemlerine entegrasyonu hakkındaki oturuma katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi.
Oturumda, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Entitesi Eğitim ve Kültür Bakanı Zeljka Stojicic, Gürcistan Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Aleksandre Tsuladze gibi birçok ülkeden önemli isim konuşmacı olarak yer aldılar.
Konuşmacılar, Bakan Tekin'e nazik davetinden dolayı teşekkür ederken, kendi ülkelerinde yapay zekanın eğitim alanındaki kullanımı hakkında bilgi paylaştılar.
Bakan Tekin, oturumun sonunda katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.