<
Modoratör
Yeni Üye
Eğitimin kalitesini ne belirler?
Eğitimin kalitesini belirleyen ne derslik sayısı, ne okulun teknik donanımı, ne akıllı tahta ne de tablet bilgisayardır. Şüphesiz bu saydıklarımın katkısı yadsınamaz. Ama asıl kaliteyi belirleyen öğretmenlerdir. Tüm eğitim kuralları üç aşağı beş yukarı teknik donanım bakımından aynı sayılırlar.
Eğitimin nitelik ve kalitesini geliştirmede en önemli kaynak nedir?
Öğrenci başarısında en önemli faktörlerin; "ilgili veli" ve "nitelikli öğretmen" olduğu gibi, Ülke eğitiminin gelişmesinde ve amacına ulaşmasında en önemli faktörler de nitelikli aile ve nitelikli öğretmenlerdir. Nitelikli aileyi oluşturacak anne ve babanın eğitimi evlilik öncesinden itibaren başlamalıdır.
Kaliteli eğitim ne demek?
Kaliteli eğitim ne demek?
Eğitimde kalite yönetimi; eğitimin amaçlara ve koşullara uygun olarak gerçekleştirilmesidir. Öğrencilerin ihtiyaçlarının farkında olmak ve bu ihtiyaçlara göre oluşturulmuş programlar uygulamaktır. İlk düzey kurumun kalite yönetimine dahil edilmesi, planlama, personelin geliştirilmesi ve eğitimlerden oluşmaktadır.
Eğitimde insan gücü kimlerden oluşmaktadır?
MEB'in ve Türk eğitim sisteminin insan kaynağını, çok az sayıdaki idari personel dışında sayıları bir milyonu aşan öğretmenlerden oluşmaktadır. Okul yöneticileri, ilçe ve il düzeyindeki yöneticilerin tamamı, merkez teşkilatındaki yöneticilerin ise büyük kısmı da öğretmenlikten gelmektedir.
Eğitim ve öğretim arasındaki fark nedir?
Eğitimin okullarda planlı programlı yapılan kısmıdır. Öğretim, belirlenmiş olan müfredatı öğrenmek ve bu aşamadan sonra da uzmanlık kazanmak anlamında kullanılır.
Eğitim sisteminin temel öğesi nedir?
Eğitim sisteminin temel öğesi nedir?
Sistemin beş temel öğesi vardır:1. Girdi : Okulun işlemesi için gerekliolan her şeydir. 2. Süreç: Okula alınan girdilerineğitim sisteminin amaçlarıdoğrultusunda işlenmesidir. 3. Çıktı: Okula giren insan ve maddekaynaklarından belli işlemlersonucunda elde edilen üründür.
Eğitimde kalite yönetim sistemi nedir?
Eğitimde kalite yönetimi, organizasyonu ve kurumu oluşturan tüm bileşenlerin sürekli geliştirilmesi ve iyileştirilmesini, çalışan tüm personelin ve öğrencilerin memnuniyeti ve mutluluğunu sağlamaya yönelik çağdaş ve katılımcı bir yönetim anlayışıdır.
Eğitimde kalitenin en önemli göstergesi nedir?
Kalite ve Eşitlik Eğitimde eşitlik (fırsat, olanak, sonuç eşitliği) de, eğitsel kalitenin önemli bir göstergesi olarak kabul edilmelidir.