- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.487
- Meslek
- Webmaster
Eğitimsel Yenilikçilik nedir?
Eğitimde inovasyon, geleneksel yöntemler yerine, değişimleri ve gelişmeleri yansıtan, çok disiplinli ve gelecek odaklı yeni fikirlerin ortaya konması, eğitim süreçlerinde yer alması demektir.
Eğitimde yenilikçi yöntemler nelerdir?
Eğitimde yenilikçi yöntemler nelerdir?
EĞİTİM ALANINDA 7 YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
- E-ÖĞRENME UYGULAMALARI:
- TEKNOLOJİ ARAÇLARINDAN FAYDALANMAK:
- ETKİLEŞİMLİ ÖĞRENME:
- OYUNLAŞTIRMA İLE ÖĞRENME:
- YARATICI UYGULAMALAR:
- SINIF ORTAMININ DIŞINDA ÖĞRENME:
- OKULA HAZIRLIK PROGRAMLARI:
Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Nelerdir?
Yenilikçi Eğitim Uygulamaları
- Oyunlaştırma.
- Uzaktan Öğrenme.
- E- Learning.
- M-Learning.
- B- Learning.
- Beceri temelli eğitim.
Ilkokulda yenilikçi eğitim nedir?
Ilkokulda yenilikçi eğitim nedir?
Programda verilen eğitim ile sınıf öğretmenlerinin niteliklerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda bu eğitimi alan sınıf öğretmenlerinin bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip etmesi, öğrencilere bilgi, beceri, değer ve tutumların kazandırılmasında yeni ve özgün yaklaşımları kullanması beklenmektedir.
Eğitim Teknolojileri Yüksek Lisans nedir?
Eğitim Teknolojisi Yüksek Lisans programı salt örgün ilk ve orta öğretimi değil, onamsız (yaygın) eğitim ortamları, yüksek öğretim, yetişkin eğitimi ve beceri eğitimi gibi alanlarda yararlanılacak öğrenme ortamlarının teknoloji tabanlı ya da destekli tasarlanıp yürütülmesini de kapsar.
Eğitim Programları ve öğretim Yüksek Lisans nedir?
Eğitim Programları ve öğretim Yüksek Lisans nedir?
Programın Amacı: Bu programın amacı eğitim programları ve öğretim bilgi, beceri ve tutumlarına sahip, mesleğin etik kurallarını bilen ve uygulayan, mesleğindeki gelişmeleri takip eden, bilimsel araştırma yürütecek düzeyde istatistik ve bilimsel araştırma tekniklerini bilen uzmanlar yetiştirmektir.
Eğitim Uygulaması Nedir?
Uygulamalı eğitim, kitaplardan ve diğer eğitim kaynaklarından öğrenilen bilgidir, Pratik ise öğrenilen bilginin fiziksel olarak uygulama yapılmasıdır. Uygulamalı bölümler, üniversitelerin bölüm dersleri arasında yer alan teorik derslerdir.