Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Einstein hangi çalışması?
Görelilik kuramını geliştirmiş, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji dallarına önemli katkılar sağlamıştır. Kuramsal fiziğine katkılarından ve fotoelektrik etki olayına getirdiği açıklamadan dolayı 1921 Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüştür.Einstein bilim adamı ne yapmış?
Albert Einstein, genel ve özel görelilik teorilerini ilk olarak geliştiren Alman fizikçi, bilim insanıdır. Fotoelektrik etki çalışmasıyla 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü kazanmıştır. 1879 yılında doğan Einstein, 1931 yılına değin Almanya’da yaşamıştır.Einstein babası ne iş yapıyor?
Einstein babası ne iş yapıyor?MühendisGirişimciElektrikçiSatıcıHermann Einstein/Meslekleri
Einstein nasıl bir insandı?
Einstein nasıl bir insandı?Einstein yahudi asıllı bir Alman vatandaşı olarak doğdu ancak… 1896 yılında Alman vatandaşlığını bıraktı ve 1901’de İsviçre vatandaşlığına geçti. 1955 yılında Amerikan vatandaşı olarak dünyaya gözlerini yumdu. Einstein yelkenciliği severdi. Albert Einstein yüzmeyi hiç öğrenmedi ancak yelkenciliği severdi.
Einstein hangi çalışması ile Nobel Ödülü almıştır?
1921 yılında fotoelektrik etki üzerine çalışmaları nedeniyle Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü.Einstein nasıl çalışıyordu?
Albert Einstein (1879–1955) 09:00 – 10:00 arası kahvaltı yapar ve günlük gazetelere bakardı. Saat 10:30 civarında Princeton Üniversitesindeki ofisine genellikle yürüyerek giderdi. Burada öğleden sonra bire kadar çalışır sonra da öğle yemeği, kısa bir şekerleme ve bir fincan çay için eve dönerdi.Dahiler günde kaç saat çalışır?
Dahiler günde kaç saat çalışır?Dahilik. Bilim maksimum çalışma süresinin yaklaşık 4 saat olduğunu gösteriyor olabilir, ancak üstün yeteneklere sahip insanlarda bu durum onların sezgilerine dayalıdır.
Einstein atom bombasını nasıl buldu?
Einstein atom bombasını nasıl buldu?Atom bombasını Einstein yapmadı ve hatta Manhattan Projesinde görev almadı. Fakat Einstein’ın ABD başkanı Franklin D.Roosevelt’e gönderdiği, uranyum fisyon bombası teorisini ve enerji-kütle ilişkisini açıklayan ünlü E=m formülünü özetlediği her iki mektubu da nükleer silahların geliştirilmesine katkı sağladı.