- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
Ek yerleştirmede kimler tercih yapabilir?
Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir. 3. YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.
140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak?
İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek." Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 4-7 Ekim arasında gerçekleştirilecek.
140 barajı ne zaman uygulanacak?
140 barajı ne zaman uygulanacak?
İkinci ek yerleştirme işlemleri için yol haritası geçtiğimiz haftalarda YÖK tarafından açıklandı. Ek tercih döneminin ardından ikinci ek tercih dönemine geçilecek. 2021 yılına mahsus olmak üzere baraj puanının TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacağı açıklandı.
Üniversite sınavında kimler tercih yapabilir?
1. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.
Ek yerleştirme kimler yapabilir 2021?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.
2 Ek yerleştirme kimleri kapsıyor?
2 Ek yerleştirme kimleri kapsıyor?
"Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak" TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verilmiştir.
ÖSYM 3 ek tercih ne zaman?
YKS 3. ek tercih dönemi olmayacak. ÖSYM tarafından yapılan son duyurulara göre YKS 2. ek tercihler de bu seneye özel olarak alındı. Seneye 140 barajı için yeniden ek tercih alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor. Bu sene yerleşemeyen adayların YKS 2022'ye katılmaları gerekiyor.
Kimler tercih yapabilecek?
140 puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.
Kimler tercih yapabilir?
Kimler tercih yapabilir?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede kimler tercih yapabilecektir? 2021 YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabileceklerdir.
YKS ek yerleştirmeden kimler yararlanabilir?
Üniversiteyi kazanıp ek tercih yapabilir mi?
YERLEŞTİĞİM HALDE EK TERCİH YAPABİLİR MİYİM? Bir üniversiteye yerleşen adaylar ek tercih yapamıyor. 2021-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.
YKS 2 ek tercih kimler yapabilir?
YKS 2 ek tercih kimler yapabilir?
2- 2021-YKS ikinci ek yerleştirmede kimler tercih yapabilecek? 2021 YKS ikinci ek yerleştirmede, merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.