Ekata nedir?
EKAT, uzun hali Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri olan bir kısaltmadır ve yaygın olarak kısaltması kullanılmaktadır. EKAT belgesi yüksek elektrik akımlı yerlerde çalışma belgesidir ve bu yerlerde çalışmak için alınması gerekir.
Ekat belgesi nedir ne işe yarar?
EKAT Belgesi ise Elektrik Kuvvetli Akım tesislerinde yüksek akımlı alanlarda çalışma belgesidir. İşte detaylar.. Abone Ol: Bu belgeyi almış olan pek çok insan yüksek akım olan alanlarda kolay bir şekilde iş bulabilir, çalışabilir ve ortaya çıkan çeşitli sorunları çözme tecrübesine sahiptir.
Ekat belgesi kaç kw?
Ekat belgesi kaç kw?
66…154…380 kV orta ve yüksek gerilim tesislerine işletme arıza bakım onarım işlerini yapabilmek için ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, MESLEK YÜKSEK OKULU Elektrik bölümü mezunu Teknisyen ve Teknikerlere verilen belgedir.
Ustalık belgesi ile ekat alınır mı?
Ustalık belgesi ile ekat alınır mı?
TEDAŞ GÖLBAŞI ve EÜAŞ KUMBURGAZ Eğitim Merkezlerinden aldığım bilgiler dogrultusunda En az lise mezunu olup ÇIRAKLIK EĞİTİM Merkezlerinden Yüksek gerilim veya Pano montörlüğü Ustalık belgesi olanlarda Ekat Belgesi kurslarına katılabilirler.
Ekat belgesi kimler için zorunlu?
EKAT (Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde) Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi eğitimi alacak personelin bir şirkette çalışıyor olması ve aşağıda yer alan mezuniyet alanlarından/dallarından herhangi birinden diplomasının veya ustalık belgesinin olması gerekmektedir.
Istanbulda ekat belgesi nereden alınır?
- EKAT BELGESİ NEREDEN ALINIR? EKAT Belgesini vermeye yetkili kuruluşlar: TEİAŞ TEDAŞ ve EÜAŞ kamu kurumlarının bünyesindeki eğitim kuruluşları tarafından belirli süreli kurs verilir.
- TEİAŞ SETGEM SOMA EĞİTİM MERKEZİ:
- TEİAŞ ADAPAZARI EĞİTİM MERKEZİ
- EÜAŞ KUMBURGAZ EĞİTİM MERKEZİ
Ekat belgesi kaç yıl geçerli?
Ekat belgesi kaç yıl geçerli?
Kuvvetli akım tesislerinde yüksek gerilim altında çalışacakların Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri (EKAT) Yönetmeliğine göre ilgili belgelere sahip olması gerekmektedir. Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.
Elektrik Elektronik ustalık belgesi nasıl alınır?
Elektrik Elektronik ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.
Ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık belgesi nereden alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiş olup ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.
Ekat belgesi kimler alabilir?
Ekat belgesi nereden alabilirim?
Ekat belgesi nereden alabilirim?
EKAT BELGESİ NEREDEN ALINIR? EKAT Belgesini vermeye yetkili kuruluşlar: TEİAŞ TEDAŞ ve EÜAŞ kamu kurumlarının bünyesindeki eğitim kuruluşları tarafından belirli süreli kurs verilir.