Modoratör
Efsanevi Üye
Ekran kartım DirectX 9 destekliyor mu?
Win+R tuşlarına birlikte basıyoruz. Çalıştır Penceresi açıyoruz. Çalıştır penceresine "DxDiag" komutunu yazalım. DirectX Tanıma Penceresi açılacaktır.
DirectX 11 nedir?
DirectX 11 Windows 7 ile gelen ve Windows Vista'ya da kurulabilen DirectX sürümüdür. Üstün ve gerçeğe çok yakın grafik kalitesi sağlar.
Ekran kartım hangi DirectX i destekliyor?
DirectX Tanılama Aracı'nı kullanarak DirectX sürümünüzü kontrol etmek için şu adımları izleyin:
- Görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Ardından, dxdiag Komut çalıştır öğesini seçin.
- DirectX Tanı aracında sistem sekmesini seçin ve ardından sistem bilgilerialtında DirectX sürümünü denetleyin.
Ekran kartının DirectX 11 desteklediğini nasıl anlarız?
Ekran kartının DirectX 11 desteklediğini nasıl anlarız?
Bilgisayarınızda hangi DirectX sürümü yüklü?
- Görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Ardından, dxdiag Komut çalıştır öğesini seçin.
- DirectX Tanı aracında sistem sekmesini seçin ve ardından sistem bilgilerialtında DirectX sürümünü denetleyin.
DirectX 12 güncel mi?
DirectX 12 güncel mi?
En güncel işletim sisteminde yani Windows 10 ise DirectX 12 yüklü halde geliyor. 2021 Şubat itibariyle en son sürüm DirectX 12 Ultimate'dir.
DirectX 11 hangi ekran kartları destekliyor?
Grafik İşlemcisi
- Radeon R7 240 (19)
- Radeon R5 230 2G (12)
- Radeon R5 230 1G (5)
- GeForce GT 730 4G (16)
- GeForce GT 420 (7)
- GeForce GTX 560 (1)
- GeForce GTX 560Ti (1)
- Radeon HD 6450 (3)
DirectX 11 nasıl aktif edilir?
Sahip olduğunuz sürüm güncel değilse, yine klavyenizdeki Windows tuşuna basarak ya da başlat menüsüne tıklayarak arama çubuğuna 'denetle' yazın ve 'Güncelleştirmeleri denetle' seçeneğine tıklayın. Bu ekran yardımı ile DirectX de dahil olmak üzere tüm güncelleştirmelerinizi gerçekleştirebileceksiniz.
DirectX 12 nasıl aktif edilir?
Adım #1: Klavyenizeki Windows tuşuna basın ve arama çubuğuna 'dxdiag' yazın. Adım #2: Karşınıza çıkan arama sonucuna tıklayarak 'DirectX Tanı Aracı' ekranını açın. Adım #3: DirectX Sürümü kısmından güncel DirectX sürümünüzü kontrol edin. Adım #4: Windows Update ekranına giderek güncelleştirmelerinizi denetleyin.