<
Puan
113
Çözümler
4
- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.266
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.121
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Ekşi Ayvadan reçel olur mu?
Özellikle Eşme ayvası diye de bilinen ekşi ayva kullanıyorsanız, 1,5 kilogram meyveye 1 kilogram şeker oranına dikkat etmelisiniz. Ayva reçeli yaparken güzel bir renk elde etmenin sırrı, tencereye sadece ayva parçalarını değil, ayvanın çekirdeklerini de koymaktır.
Ayva reçeli şekere yatırılır mı?
Şekere yatırılma usulü ile de reçel yapılabilir. Bir kilo kadar ayva yıkanıp kabukları soyulur, küçük doğranıp dört saat kadar bir kilo şekere yatırılır, iki su bardağı su ilave edilir. Ocakta kırk dakika kaynatılır. Ayvaların çekirdekleri, iki adet karanfil ve yarım limon suyu eklenir.
Ayva tatlısı neden ekşi olur?

Ayva çekirdeği reçele konur mu?
NOT: Ayva çekirdeği sanıldığının aksine reçelin kızarmasına değil. kıvamının kalınlaşmasına yarar. kızarması için belirttiğim gibi uzun süre kısık ateşte kaynaması gerekmektedir.
Ayva Reçeli bir gece şekerde bekletilir mi?
Öncelikle reçel su eklenerek yapılmaz, reçel bir gece önceden şekerde bekletilir ertesi gün ocağa konup pişirilir. Ayva gibi bazı meyveler reçel için yeteri kadar sulanmadıklarından, daha sonra pişerken gerek görülürse su eklenebilir ancak.
Ayva reçeline ne kadar şeker konur?
Malzemeler: 1,5 kilo ayva. 1 kg+ 1 su bardağı toz şeker.
2 kg çilek reçeli nasıl yapılır?
Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilek reçeli yapmak için, Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
- İki kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
- Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
- 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür.
Ekşi ayva nasıl tatlandırılır?
Ayvaların alt kısmını düzleyip limonlu suya koyuyoruz kararmaması için. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra teflon bir tencere ayva kabuklarından birazcık doğrayıp üzerine ayvaları diziyoruz. Herbir ayvanın ortasına ve üzerine gelmek şartıyla fincanla şeker döküyoruz.
Ayva tatlısı ne kadar sürede bozulur?
Zira dondurucuda saklandıktan sonra çıkarıp servis etmek istediğinizde sulanma yapar, doku ve tat olarak kötü bir lezzet ve kıvam sunarlar. Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Reçele renk nasıl verilir?
Ayva çekirdeklerinin bir kısmını bıçak yardımıyla çizerek tencereye koyarsanız daha da fazla renk verecektir. Üstelik bu çekirdekler sadece renk vermekle kalmıyor, reçelin kıvamını da güzelleştiriyor. O yüzden ne kadar çekirdek o kadar çok kırmızı renk demek.