Modoratör
Yeni Üye
Ekstansif yetiştiricilik ne demek?
Ekstansif Yetiştiricilik; Plankton, detritus, bentos ve sürüklenen besinler gibi doğal ortamda bulunabilen besinlere dayalı, tamamlayıcı yemleme uygulaması bir yetiştirme sistemidir.
Balık üretim çiftliği ruhsatı nasıl alınır?
Balık üretim çiftliği ruhsatı nasıl alınır?
Öncelikle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'ne eğer yoksa Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmalısınız. Bu ve benzer iç su balıkları üretim tesisi başvurularında öncelikle arazi ve su izinlerini halletmeniz gerekmektedir.
Ekstansif hayvancılık ne demek?
Ekstansif hayvancılık ne demek?
Ekstansif hayvancılık, çoğunlukla küçük işletmelerin uyguladığı geleneksel yöntemdir. Hayvanlar otlaklarda otlatılır, ahırlarda saman gibi düşük kaliteli kaba yemlerle yetersiz besleme yapılır.
Ekstansif yöntem ne demek?
Ekstansif tarım, modern tarım yöntemlerinin kullanılmadan ilkel yöntemler ile gerçekleştirilen bir tarım metodudur. Bu tarım türünde geleneksel yöntemler kullanılmaktadır. Ekstansif tarımda; ilaçlama, gübreleme, kaliteli tohum ve sulama gibi uygulamalar yeterli seviyede olmadığı için verim oldukça düşüktür.
Tarla balıkçılığı nasıl yapılır?
Tarla balıkçılığı nasıl yapılır?
Tarla balıkçılığı genellikle toprak tabanlı havuzlarda yapılır. Bu iş için çoğunlukla tarımsal üretimi düşük olan yerler seçilir. Böylelikle bu alanlar ekonomik bir şekilde değerlendirilir. Az meyilli arazilerin seçilmesi, su akışı ve boşaltmanın arazi eğimi ile yapılabilmesi için çok yararlıdır.
Balık üretimi için ne gerekli?
Balık üretimi için ne gerekli?
Balık Çiftliği Kurmak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?
- Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi.
- Başvuru dilekçesi (BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ)
- 1/25.000 Ölçekli Harita ve Koordinat Cetveli (Harita Mühendisi'ne hazırlatılacak)
- Arazi tapusu ve/veya kira kontratı
- Su analiz raporu.
- Hidroloji raporu.
Su ürünleri yetiştiriciliği hangi bölgede yapılır?
Ülkemizde, denizlerde alabalık yetiştiriciliğine en uygun bölge Karadeniz sahilleridir.
Iç su ürünleri avcılığı ne demek?
Iç su ürünleri avcılığı ne demek?
Denizlerde ve iç sularda ticari, sportif veya başka bir amaçla su ürünleri avlama işi.