Modoratör
Yeni Üye
Ekstrem PACS nedir?
Medikal görüntülerin ve görüntü raporlarının güvenli bir şekilde CD/DVD ye yazılmasını sağlayan cihazlardır.
Dıcom nedir RIS?
DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) medikal görüntüleme cihazlarından alınan 2 ve 3 boyutlu bilimsel verilerin depolanması, görüntülenmesi ve analizinde kullanılmak maksadıyla geliştirilmiş olan bir dijital veri formatı standardıdır.
HBYS PACS nedir?
HBYS PACS nedir?
PACS, (Görüntü Saklama ve İletişim Sistemleri) görüntülerin saklanması, erişimi, dağıtımı ve sunumu için kullanılan yönetim sistemlerine verilen genel addır. Medikal görüntülerin saklanması için dünyada kullanılan en yaygın görüntü biçimi DICOM'dur (Digital Imaging and Communications in Medicine).
PACS görüntüleri ne demek?
PACS görüntüleri ne demek?
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemleri (PACS- Picture Archiving Communication Systems) görüntülerin saklanması, geri çağrılması, dağıtımı ve sunumu için kullanılan yazılım ya da ağlara verilen isimdir. Medikal görüntüler PACS sistemlerinden bağımsız bir formatta saklanır.
PACS sistemi nelerden oluşur?
PACS 90'lı yıllarda geliştirilmiş sistemlerdir. PACS görüntü üreten cihazlar, bilgisayarlar, iletişim ağı, görüntü izleme işistasyonları ve veritabanı yönetim sistemleri gibi birçok bileşenden oluşur.
Radyoloji Bilgi Yönetim Sistemi nedir?
RIS (Radyology Information Service) – (RBS) Radyoloji Bilgi Sistemi): Radyolojide oluşturulan MR, BT ve US gibi görüntülerin PACS sistemine aktarılması ve yeniden kullanılması sırasında HBYS ile eş zamanlı çalışmasını sağlayan modüldür.
HBYS sisteminde bulunan PACS sistemi ne ise yarar?
HBYS sisteminde bulunan PACS sistemi ne ise yarar?
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemleri (PACS) görüntülerin saklanması, geri çağrılması, dağıtımı ve sunumu için kullanılan yazılım ya da ağlara verilen isimdir.
MBYS ne demek?
MBYS ne demek?
(MBYS) Muayene Bilgi Yönetim Sistemi muayenehane ve kliniğinize tedavi olmak için gelen hastaların tüm tanı, tedavi ve teşhis bilgilerini kolayca kaydedebileceğiniz ve e-reçete oluşturabileceğiniz bir uygulamadır.