haberci
Efsanevi Üye
Ela Rümeysa Cebeci'den Sumud Filosu'na saldıran İsrail'e tepki: İsrail korkaktır
Abluka altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Gazzelilere yardım ulaştırmak için yola çıkan Sumud Filosu'na İsrail, 'drone' saldırısı düzenledi. Saldırıya tepki büyürken Ela Rümeysa Cebeci, saldırıyı kınayarak "Bu saldırılar sadece korkaklığın gösterisidir" dedi.
Gazze'de yaşanan insanlık krizi gün geçtikçe büyüyor...
Bölge halkı zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ederken, bir yandan da saldırılara karşı 'canlı' kalmaya çalışıyor.
Açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı, çoğunluğu çocuk olmak üzere her geçen gün artıyor.
Gazze Şeridi'ne yardım girişini engelleyen İsrail'e ise dünyadan tepki yükseliyor.
SUMUD FİLOSU GAZZE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI
Bu kapsamda Filistin ile dayanışma ve İsrail'in ablukasını kırmak için 44'ten fazla ülkenin desteğiyle Küresel Sumud Filosu (Global Sumud Flotilla) adıyla oluşturulan uluslararası sivil yardım filosuna bağlı tekneler, 31 Ağustos'ta İspanya'nın Barselona kentinden Gazze'ye doğru yola çıktı.
Aynı gün İtalya'nın Cenova kentinden de toplamda 300 ton yardım malzemesi taşıyan birkaç tekne, filoya katılmak üzere Akdeniz'e açıldı, filoya Türkler de katıldı.
YARDIM FİLOSUNA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ
Tunus'taki limanda filonun ana teknesine 'drone' saldırısı düzenlendi.
Filo, Tunus'un Sidi Busaid Limanı'nda filoya katılan bir İspanyol gemisinin İsrail'e ait insansız hava aracı (İHA) tarafından hedef alındı.
"EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR VİCDAN AYAKLANMASI"
Show TV'de Ela Rümeysa ile Bu Sabah programının gündeminde de bu konu vardı.
Sunucu Ela Rümeysa Cebeci de, filoya düzenlenen saldırıya sessiz kalmadı.
Gazze için yapılmaya çalışan yardımları 'vicdan ayaklanması' olarak tanımlayan Cebeci, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:
"İSRAİL'İN BU SALDIRILARI KORKAKLIĞIN GÖSTERGESİDİR"