haberci
Meraklı Üye

Elazığ'da kırmızı mercimek hasadı başladı ve yaklaşık 2 bin 574 ton rekolte bekleniyor.
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan "Mercimek Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında yapılan açıklamada, geçen yıl uygulamaya alındığı belirtildi. Bu projeye dahil olan 284 üreticiye 2024 yılı sonbahar döneminde 158 bin 700 kilogram kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı ve üreticiler tarafından 11 bin 335 dekar alanda ekim yapıldı.
Ayrıca, merkez ilçede 192 üreticiye 105 bin 700 kilogram tohumluk verildi ve 7 bin 550 dekar alanda üretim gerçekleştirildi. 2025 üretim yılı için 13 bin 960 dekar alanda ekim yapılarak yaklaşık 2 bin 574 ton rekolte bekleniyor. Bugün Alatarla köyünde başlatılan hasat çalışmalarına Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürleri, teknik personel, Ziraat Odası Başkanı, köy muhtarı ve üreticiler katıldı.
Kırmızı mercimek hasadı başladı ve rekolte beklentisi oldukça yüksek. Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mercimek Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında, 2024 yılında 284 üreticiye toplamda 158 bin 700 kilogram kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı ve bu tohumlar 11 bin 335 dekar alanda ekildi.
Özellikle merkez ilçede yapılan çalışmalarla 192 üreticiye tohumluk verilerek 7 bin 550 dekar alanda üretim yapıldı. 2025 üretim yılı için ise 13 bin 960 dekar alanda ekim yapılarak 2 bin 574 ton rekolte bekleniyor. Hasat çalışmaları Alatarla köyünde başladı ve bu çalışmalara birçok yetkili ve üretici katıldı.