haberci
Meraklı Üye

Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesi Öğrencileri, Karne Gününde Yardım İçin Sanat Eserlerini Satışa Sundu
Elazığ'da karne günü, öğrencilerin yardımseverliğine tanıklık etti. Hıdır Sever Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni Meryem Aydın liderliğinde oluşturulan Sanat Atölyesi, öğrencilerin hazırladığı tablolar ve el işi ürünlerle dikkat çekti. Bu eserler, hasta bir bebeğin tedavisi için satışa çıkarılarak gelir elde edildi. Veliler de etkinliğe ev yapımı pastalar ve böreklerle destek verdi. Sergiden elde edilen gelir, hasta çocuğun tedavisi için kullanılacak.
Meryem Aydın, okul olarak gerçekleştirdikleri bu anlamlı etkinliğin öğrencilerle gurur duymasına sebep olduğunu belirtti. Aydın, "Öğrencilerimle Sanat Atölyesi'nde çalışıyoruz ve bugün hazırladığımız eserleri hasta bir çocuğa yardım amaçlı satışa sunuyoruz. Öğrencilerim sadece el becerilerini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda paylaşmayı da öğrendiler" dedi.
Umut Tuna ise, "Bir yılı daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve Meryem hocamızın rehberliğinde hasta bir bebeğe yardım etmek için harika bir etkinlik düzenliyoruz" diye konuştu.
Muhammed Eren Kara ise, "Arkadaşlarımla birlikte diğer okullara da örnek teşkil edebilecek bir sergi hazırladık. Bu etkinlikle elde edilecek gelirle Muhammed kardeşimize destek olmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Hiranur Yumruk ise sosyal sorumluluk projelerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını umarak, "Meryem hocamızın rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle mezuniyetimizi kutluyoruz ve hasta bir çocuğa yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tarz etkinliklerin artmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.