Modoratör
New member
Elektrik faturası neden kesilmez?
Elektrik faturası üzerinde yazan son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tedarikçi şirketler tüketicilere ikinci bir bildirim yapar. Bildirimin yapıldığı tarihten sonraki 5 iş günü içinde ödeme yapılmamışsa tüketicilerin elektrik enerjisi kesilir.Elektrik faturası vergisi ne kadar?
Elektrik faturası vergisi ne kadar?Müşterinin, abonelik bölgesi içerisinde hizmet aldığı belediyeye ödediği vergidir. Elektrik tüketim vergisi, tüketim tutarı;üzerinden hesaplanır ve tarife grubuna göre alınan vergi oranı değişir. Vergi oranı, Mesken ve ticarethane aboneleri için, tüketim tutarı üzerinden %5 olarak belirlenmiştir.
Elektrik faturası ortalama tüketim ne demek?
Abonenin faturasında belirtilen günlük ortalama tüketim, o fatura dönemindeki toplam enerji harcamasının gün sayısına bölünmesi ile elde edilen günlük ortalamadır.Elektrik faturası sözleşme no nasıl öğrenilir?
Elektrik faturası sözleşme no nasıl öğrenilir?Elektrik abone numaranızı dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetlerini arayarak da öğrenebilirsiniz. Abone numarası, tesisat numarası ya da müşteri numarası sizlerin faturalarınızı sorgulatırken yanınızda bulundurulması gerekli numaradır.
ELEKTRİK FATURASI NEDEN YÜKSEK GELİR? Mevsimsel olarak örneğin ısınma ve soğutma için elektrikli cihazlar kullandığınızda faturanızda dönemlik yükselmeler meydana gelebilir. Örneğin yaz aylarında klima kullanıyorsanız elektrik tüketiminiz artacaktır.
Elektrik faturasında vergi ve fonlar nedir?
Elektrik faturasında vergi ve fonlar nedir?Elektrik enerjisi satışında KDV oranı %18 olup, KDV'nin matrahı ise tüketim bedellerinin tamamı ile %1 olan Enerji Fonu, %2 olan TRT Payı, %5 olan Belediye Tüketim Vergileri toplamı üzerinden %18 oranında KDV hesaplanmaktadır.
Elektrik faturasında enerji payı ne kadar?
3096 sayılı Türkiye Elektrik Kurumu Dışındaki Kuruluşların Elektrik Üretimi, İletimi, Dağıtımı ve Ticareti ile Görevlendirilmesi Hakkında Kanun uyarınca, aktif enerji tüketim tutarı üzerinden yüzde 0,7 oranında alınan bedeldir.Elektrik faturasında yıllık tüketim miktarı nerede yazar?
Elektrik faturasında yıllık tüketim miktarı nerede yazar?Yıllık tüketiminiz sayacınızdan okunan bir değer olduğundan dolayı faturanızdaki sayaç ile bilgilerle beraber yer alacaktır. Birçok görevli tedarik şirketinin faturasında bu bilgiler genelde faturanın alt kısmında yer alır, fakat tedarik şirketine göre faturanın üst kısmında da bu değeri görebilirsiniz.