Modoratör
Efsanevi Üye
Elektrik tüketim vergisi nasıl hesaplanır?
Elektrik tüketim vergisi hesaplamasında dikkate alınan matrah; iletim, dağıtım, perakende satış hizmet bedeli ile diğer vergi ve fonlar hariç olmak üzere sadece enerji bedeli üzerinden hesaplanır. Perakende satış firması tarafından, tüketilen elektrik enerjisi bedelinin %5'i faturaya yansıtılarak tahsil edilir.
ÖTV vergi matrahı nasıl hesaplanır?
ÖTV Matrahı Nasıl Hesaplanır? Genel olarak 120 bin lirayı aşmayan araştırıcı E vergi dilimi ön plana çıkmaktadır. Bununla beraber 120 ila 150 bin arasında olan araçlar konusunda P kapsamında vergi dilimi bulunur. 150 bin ila 175 gün arasında ise `'lık bir vergi dilimi belirlendi.
Elektrik ve Hvg tüketim vergisi nedir?
Elektrik ve Hvg tüketim vergisi nedir?
Belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisindeki elektrik ve havagazı tüketimi , vergisin konusudur. Verginin mükellefi Elektrik ve Havagazını tüketenlerdir. Elektrik ve Havagazı dağımı yapan kuruluşlar, satış bedeli ile birlikte bu verginin de tahsilinden ve ilgili Belediyeye yatırılmasından sorumludurlar.
Elektrik ve Hvg tüketim vergisi nasıl hesaplanır?
Elektrik ve Hvg tüketim vergisi nasıl hesaplanır?
işlerinde tüketilen elektriğin satış bedeli üzerinden % 1 oranında elektrik ve havagazı tüketim vergisi alınır. Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi Tarh Dairesi : Vergiden sorumlu şirketlerin kurumlar vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesince tarh edilir.
ÖTV de vergileme ölçüleri nelerdir?
Yeni düzenlemeye göre, 1600-2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve matrahı 170.000 TL'ye kadar olan araçlarda %130 ÖTV, 1600-2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve matrahı 170.000 TL üzeri olan araçlarda %150 ÖTV, 2000 cm3 üstü silindir hacmi olan ve matrah sınırı olmayan araçlarda %220 ÖTV alınacak.
ÖTV vergi matrahı nedir?
ÖTV Matrahı 120 bin lirayı aşmayan otomobiller yüzde 45'lik vergi oranı diliminde yer alacak. 120 bin lirayı aşıp 150 bin liraya kadar olanlar yüzde 50'lik vergi diliminde değerlendirilecek. ÖTV matrahı 150 bin lira ile 175 bin lira arasında olan araçlar için ise oran yüzde 60 olarak belirlendi.
Elektrikte Hvg ne demek?
Elektrikte Hvg ne demek?
elektrik ve havagazı tüketim vergisi.
Elekt ve Hvg tük Ver yüzde kaç?
Elekt ve Hvg tük Ver yüzde kaç?
işlerinde tüketilen elektriğin satış bedeli üzerinden % 1 oranında elektrik ve havagazı tüketim vergisi alınır.